28η Οκτωβρίου: Ο 9χρονος Τάσος παρέλασε μόνος του στο Μαθράκι

Ο 9χρονος Τάσος παρελαύνει μόνος του στο Μαθράκι
Ο 9χρονος Τάσος παρελαύνει μόνος του στο Μαθράκι ΕΡΤ

Ο 9χρονος Τάσος, ο μοναδικός μαθητής στο Μαθράκι, παρέλασε μόνος του, 21 χρόνια μετά την τελευταία παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στο ακριτικό νησί του Ιονίου.

Συγκίνηση προκάλεσε η "μοναχική" παρέλαση του 9χρονου Τάσου ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στο Μαθράκι, το ακριτικό νησί του Ιονίου, μετά από 21 χρόνια που έχει να πραγματοποιηθεί παρέλαση στην περιοχή.

Ο μικρός Τάσος, που είναι ο μοναδικός μαθητής του ακριτικού νησιού, παρέλασε σήμερα κρατώντας την γαλανόλευκη σημαία και έχοντας στο πλάι του τη δασκάλα του, μπροστά στους 35 περίπου μόνιμους κατοίκους.

ADVERTISING

Αξίζει να σημειωθεί πως το Μαθράκι είναι το πιο μικρό νησί του συμπλέγματος των Διαποντίων Νήσων.

"Ήρθαμε στις αρχές του καλοκαιριού. Μεγαλώνοντας τον μικρό στη Γερμανία, όταν είδα τον τρόπο ζωής των μικρών και το πώς κλείνονται στα σπίτια τους, κατάλαβα ότι είναι κάτι που δεν ήθελα για το παιδί μου. Έτσι, γύρισα πίσω και αντί να πάω στη Θεσσαλονίκη που είναι η πατρίδα μου, αποφάσισα να ψάξω για μια άλλη περιοχή με πιο ανθρώπινη ζωή", ανέφερε νωρίτερα η μητέρα του 9χρονου, Τζένη Γιαννοπούλου, για την απόφασή της να μετακομίσει στο Μαθράκι με τον γιο της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: 28η Οκτωβρίου
SHARE:

24Media Network