52 Καλαβρυτινοί "έφαγαν" λεφτά από το ΤΑΣ - Ανάμεσά τους και συγγενείς πολιτικών

52 Καλαβρυτινοί "έφαγαν" λεφτά από το ΤΑΣ - Ανάμεσά τους και συγγενείς πολιτικών

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ καρπώθηκαν 52 κάτοικοι των Καλαβρύτων. Υπόλογοι και ένας νυν και δύο πρώην δήμαρχοι

Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη θα βρεθούν 52 κάτοικοι των Καλαβρύτων και του πρώην Δήμου Κλειτορίας οι οποίοι  σύμφωνα με το ΤΑΣ έλαβαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ συνολικά, προκειμένου να κατεδαφίσουν κτίρια που τους ανήκαν και τα οποία είχαν χαρακτηριστεί ετοιμόρροπα μετά το σεισμό του 2008 αλλά αυτοί ουδέποτε το έπραξαν.

Σε πολλές περιπτώσεις το ποσό που έλαβε κάθε ένας από τους «δικαιούχους» ξεπερνούσαν τις 10.000.

Το συνολικό ποσό που εκτιμάται πώς οι ιδιοκτήτες των ετοιμόρροπων κτισμάτων καρπώθηκαν ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Να σημειωθεί  πως μεταξύ των ατόμων στα οποία έχει σταλεί κλητήριο θέσπισμα για την υπόθεση, συμπεριλαμβάνονται  συγγενείς και πρόσωπα από το πολύ στενό περιβάλλον πολιτικών της περιοχής οι οποίοι …υπηρετούν την τοπική αυτοδιοίκηση.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση αιρετού, του οποίου οι γονείς έλαβαν 11.000 ευρώ από το ΤΑΣ γιατί το σπίτι τους είχε χτυπηθεί από τον εγκέλαδο αλλά αυτά διατέθηκαν για άλλους σκοπούς.

  Υπόλογοι και …τέως Δήμαρχοι

 Εκτός από τα 52 άτομα τα οποία έχουν αρχίσει να λαμβάνουν κλητήρια θεσπίσματα, αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη θα βρεθούν ο νυν και επανεκλεγείς Δήμαρχος Καλαβρύτων Γ. Λαζουράς, ο πρώην Δήμαρχος Καλαβρύτων Θαν. Παπαδόπουλος και ο πρώην Δήμαρχος Κλειτορίας κ. Δημόπουλος, στους οποίος αποδίδονται ευθύνες γιατί δεν φρόντισαν να κατεδαφίσουν κτίρια που έγιναν επικίνδυνα από το σεισμό του ’08 με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο τους πολίτες και τους επισκέπτες της περιοχής. 

πηγή: patrastimes.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network