ΑΔΑΕ για υποκλοπές: Η έρευνα έχει ήδη αποφέρει τα πρώτα ευρήματα

Οι δικηγόροι του Νίκου Ανδρουλάκη στην ΑΔΑΕ Eurokinissi

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της ΑΔΑΕ για την υπόθεση παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη ενώ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο έλεγχος αποδίδει τα πρώτα ευρήματα.

Για τις εξελίξεις γύρω από την έρευνα της υπόθεσης παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη, ενημερώνει η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αρμόδιας αρχής, έχουν επέλθει ήδη τα πρώτα ευρήματα της έρευνας, ενώ η ΑΔΑΕ δηλώνει "έτοιμη να υποβάλει αρμοδίως συγκεκριμένες προτάσεις, μέρος των οποίων έχει ήδη αποτυπωθεί στις ετήσιες εκθέσεις της προς την Βουλή των Ελλήνων, για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου και την περαιτέρω θωράκιση του απορρήτου των επικοινωνιών".

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΔΑΕ:

Η ΑΔΑΕ είναι η κατ’ εξοχήν αρμόδια με βάση το ίδιο το Σύνταγμα Αρχή (άρθρο 19 §2) για τη διασφάλιση του θεμελιώδους και απολύτως απαραβίαστου δικαιώματος στο απόρρητο και την ιδιωτικότητα των επικοινωνιών.

Η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) δηλώνει ότι ο έλεγχος που αφορά την καταγγελία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Νίκου Ανδρουλάκη έχει ήδη αποφέρει τα πρώτα ευρήματα, βρίσκεται σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί για την πλήρη και από πάσης απόψεως διερεύνηση της υποθέσεως, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της ΑΔΑΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΑΕ είναι η κατ’ εξοχήν αρμόδια με βάση το ίδιο το Σύνταγμα Αρχή (άρθρο 19 §2) για τη διασφάλιση του θεμελιώδους και απολύτως απαραβίαστου δικαιώματος στο απόρρητο και την ιδιωτικότητα των επικοινωνιών, χωρίς το οποίο δεν νοείται κράτος δικαίου και δημοκρατικός βίος.

Είναι, τέλος, έτοιμη να υποβάλει αρμοδίως συγκεκριμένες προτάσεις, μέρος των οποίων έχει ήδη αποτυπωθεί στις ετήσιες εκθέσεις της προς την Βουλή των Ελλήνων, για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου και την περαιτέρω θωράκιση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

24MEDIA NETWORK