Αδαμάντιος Μαντής: Θρήνος για τον 21χρονο πολίστα – “Ήταν ένα παιδί που μόνο γέλαγε”

Αδαμάντιος Μαντής: Θρήνος για τον 21χρονο πολίστα – “Ήταν ένα παιδί που μόνο γέλαγε”
Glomex

Ο νεαρός έπεσε θύμα τροχαίου και παρά το γεγονός ότι διακομίστηκε άμεσα στο Τζάνειο Νοσοκομείο, υπέκυψε στα τραύματά του. Η ανακοίνωση της κολυμβητικής ομοσπονδίας Ελλάδας, τι λέει ο προπονητής του.

Τον θάνατο του 21χρονου πολίστα του Ναυτικού Όμιλου Χίου, Αδαμάντιου Μαντή, θρηνεί από τα ξημερώματα της Κυριακής (3/11) o χώρος του αθλητισμού. Ο νεαρός έπεσε θύμα τροχαίου και παρά το γεγονός ότι διακομίστηκε άμεσα στο Τζάνειο Νοσοκομείο, υπέκυψε στα τραύματά του. 

Ο Αδαμάντιος Μαντής ήταν ένας εξαιρετικός αθλητής και πολλά υποσχόμενος πολίστας. Στην καριέρα του είχε υπηρετήσει τη Γλυφάδα, τον Πανιώνιο, το Παλαιό Φάληρο, τον Υδραϊκό, ενώ είχε αγωνιστεί σε όλα τα τμήματα υποδομών των εθνικών ομάδων. Χάρισε την Ελλάδα το χάλκινο μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων στο Μακού, ως βασικός τερματοφύλακας της εθνικής ομάδας ενώ όταν έκανε την καθοριστική απόκρουση ως τερματοφύλακας στην εκπνοή του παιχνιδιού με αντίπαλο την Κροατία, τότε ήταν που κέρδισε τις καρδίες όλων με τη σεμνότητά του.   

Σταμάτησαν στην αριστερή λωρίδα για να δουν αν είχε βλάβη το αμάξι τους

Το τροχαίο συνέβη επί της λεωφόρου Ποσειδώνος στο ρεύμα προς Γλυφάδα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Ο νεαρός αθλητής του πόλο, έπαιξε το μεσημέρι με την ομάδα του, τον Ναυτικό όμιλο Χίου και το βράδυ βγήκε βόλτα με έναν συναθλητή και αδελφικό του φίλο. Έδωσαν ραντεβού στο Φάληρο, ο Αδαμάντιος κάθισε στη θέση του συνοδηγού και πήραν την παραλιακή προς Γλυφάδα.  

Άκουσαν έναν περίεργο θόρυβο κι ο οδηγός σταμάτησε στην αριστερή λωρίδα. Ο πολίστας κατέβηκε για να δει αν υπήρχε κάποια βλάβη. Τότε, διερχόμενο αυτοκίνητο που κινούταν με μεγάλη ταχύτητα παρέσυρε τον 21χρονο.

Ο φίλος του καθώς και ο οδηγός του διερχόμενου αυτοκινήτου τραυματίστηκαν ελαφρά.

Προπονητής Μαντή: «Ήταν ένα παιδί που μόνο γέλαγε, μόνο, μόνο… ένα παιδί με χαμόγελο»

«Ήταν ένα παιδί που μόνο γέλαγε, μόνο, μόνο… ένα παιδί με χαμόγελο. Και καλός αθλητής ήταν και υποσχόμενος τερματοφύλακας. Ένα παιδί με γέλιο μόνο, καλοδιάθετο παιδί.  Ήταν τραγικό αυτό το πράγμα, τραγικό, τραγικό. Ένας κόμπος σε μένα, αλλά εδώ πέρα τώρα, πάντα λέμε, αυτός που φεύγει και η οικογένειά του είναι ο σταυρός» λέει ο προπονητής του, Δημήτρης Κραβαρίτης.

«Φεύγανε 12:00΄ να βγουν να πάνε βόλτα και κάτι ακουγόταν στο αυτοκίνητο μπροστά στη ρόδα, στην πινακίδα;  Οδηγούσε το άλλο το παιδί. Σταματήσανε αριστερά  εκεί στο ύψος του Καραϊσκάκη, πάνω στη γέφυρα. Αλάρμ, σταματήσανε, κατέβηκε αυτός να κοιτάξει μπροστά, αν είναι η πινακίδα ή κάτι. Κι ένα αυτοκίνητο έπεσε πίσω. Το αυτοκίνητο, ένα smart ήταν, αυτό γύρισε επί τόπου και τον χτύπησε πάνω στην μπάρα, εκεί» είπε ο προπονητής του.

Η ανακοίνωση της κολυμβητικής ομοσπονδίας Ελλάδας

«Θρήνος. Μεγάλη απώλεια για τον ελληνικό αθλητισμό και την ελληνική υδατοσφαίριση. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 21 ετών ο Αδαμάντιος Μαντής τερματοφύλακας του Ναυτικού Ομίλου Χίου.

Ο Αδαμάντιος στην καριέρα του είχε υπηρετήσει την Γλυφάδα, τον Πανιώνιο, το Παλαιό Φάληρο, τον Υδραϊκό, ενώ είχε αγωνιστεί σε όλα τα τμήματα υποδομών των εθνικών ομάδων.

Ο Αδαμάντιος έπεσε θύμα τροχαίου τις πρώτες πρωινές ώρες, διακομίστηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο και εξέπνευσε πριν από λίγο. Αιωνία του η μνήμη»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα