Οι ”Αγανακτισμένοι” δεν έφυγαν για τριήμερο

Οι ”Αγανακτισμένοι” δεν έφυγαν για τριήμερο
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ/EUROKINISSI) Eurokinissi

Οι "Αγανακτισμένοι'' για 19η ημέρα βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος παρά τον άστατο καιρό. Ανταποκρινόμενοι στα πανευρωπαϊκό κάλεσμα, κατέκλυσαν το κέντρο της πρωτεύουσας, διαδηλώνοντας κατά του μνημονίου και του πολιτικού κόσμου (Vids)

Η δυνατή βροχή που έπεφτε στην πρωτεύουσα δε στάθηκε εμπόδιο για τους “Αγανακτισμένους” πολίτες, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος με μοναδικό σκοπό να διαδηλώσουν ειρηνικά κατά του μνημονίου και των επαχθών μέτρων της κυβέρνησης.

Παρά τις καιρικές συνθήκες αλλά και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, δεν πτοήθηκαν και έδωσαν δυναμικό ”παρών” στο πανευρωπαϊκό κάλεσμα της Κυριακής.

Μπορεί οι προσδοκίες για μεγαλύτερη προσέλευση σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή να μην επιβεβαιώθηκαν, οι ”Αγανακτισμένοι” όμως ξεπέρασαν τις 20.000 σε μία συγκέντρωση γεμάτη παλμό και δυναμικά συνθήματα.

Η πλατεία Συντάγματος κατακλύστηκε από απογοητευμένους πολίτες, οι οποίοι πιστοί στο ραντεβού τους έχουν βρει την καλύτερη διέξοδο για να ακουστεί η φωνή τους και τα δίκαια αιτήματά τους.

Αποδεικνύουν με αυτό τον τρόπο ότι δεν είναι καθηλωμένοι στον καναπέ τους, όπως πολλοί τους κατηγόρησαν, και αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον χωρίς αδικίες και υποβιβασμούς.

Πάγια αιτήματα των ξεσηκωμένων πολιτών παραμένουν η απόδοση δικαιοσύνης αλλά και η καταδίκη των πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα σε αδιέξοδο. Η ακομμάτιστη διαδήλωση δείχνει πως ο λαός, πλέον, δεν πρόσκειται σε πολιτικά κόμματα. Το μοναδικό κόμμα που υποστηρίζουν είναι η Ελλάδα. Για αυτήν αγωνίζονται, για αυτήν διαδηλώνουν και μόνο για αυτή είναι ενωμένοι σε κοινό μέτωπο.

Μπορεί να βιώνουν μία πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση, αλλά δεν παραιτούνται. Η φωνή τους είναι η δύναμή τους. Με το σύνθημα ”Ελλάς πεινάς, μην τους προσκυνάς” καλούν όλους τους πολίτες σε όλη τη χώρα να αντισταθούν και να μη σταματήσουν μέχρι να το αποτέλεσμα να τους δικαιώσει. ”Ο λαός δεν ξεχνά, αγωνίζεται, νικά” βροντοφωνάζουν.

Τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος εξόργισαν ακόμη περισσότερο τους ”Αγανακτισμένους”, οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση έχει σκοπό να ξεπουλήσει όλη τη χώρα. Προειδοποιούν τους πολιτικούς και τους φωνάζουν ”Από πού θα φύγετε, έτσι και ψηφίσετε”.

”Το μνημόνιο δεν είναι φάρμακο, αλλά φαρμάκι και ο ασθενής θα πεθάνει”, γράφει εύστοχα ένα πανό μπροστά στη Βουλή.

Δεν επικροτούν το πολιτικό σύστημα που κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και λεηλατεί το δημόσιο πλούτο. Απαιτούν αλλαγή και είναι πεπεισμένοι ότι έχει ήδη ξεκινήσει.

Την κυριακάτικη διαδήλωση στήριξαν και πάλι οι μοτοσυκλετιστές, οι οποίοι πέρασαν με μηχανοκίνητη πορεία από τη λεωφόρο Αμαλίας, ένωσαν τη φωνή τους με τους ”Αγανακτισμένους” και φώναξαν συνθήματα μαζί με το συγκεντρωμένο πλήθος.

Τα ολοένα και αυξανόμενα τύμπανα έδιναν τον παλμό και συμπλήρωναν το σκηνικό. Με ελληνικές σημαίες στα χέρια, οι άνθρωποι έψαλλαν τον εθνικό ύμνο γεμάτου υπερηφάνεια.

Οι σκηνές παραμένουν στη θέση τους και τα δρώμενα στην πλατεία διαδέχονται το ένα το άλλο. Οι γενικές συνελεύσεις συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο ξεσηκωμός πρέπει να διευρυνθεί και να κλιμακωθεί. Η γεμάτη πλατεία πρέπει να συναντηθεί με τα κοινωνικά κινήματα.

Στην πλατεία Συντάγματος βρέθηκε το απόγευμα και ο γνωστός τραγουδιστής Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ( EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Μεγάλη συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη

Οι ”Αγανακτισμένοι” συγκεντρώθηκαν και στην πλατεία του Λευκού Πύργου, στη Θεσσαλονίκη.

Με σύνθημα ”Δεν φεύγουμε εάν δεν φύγουν αυτοί” πολίτες κάθε ηλικίας και κοινωνικής διαστρωμάτωσης άρχισαν να κατεβαίνουν σταδιακά μετά τις 6 το απόγευμα και υπό δυνατή βροχόπτωση στο Λευκό Πύργο, ενώνοντας τις φωνές τους μ’ αυτές των άλλων Ευρωπαίων πολιτών.

Φωνάζοντας συνθήματα διαμαρτυρίας κατά της κυβερνητικής πολιτικής παρέμειναν στην πλατεία λευκού Πύργου έως τις 8.30 οπότε συγκροτήθηκαν σε πορεία και κατευθύνθηκαν μέσω κεντρικών δρόμων της πόλης προς τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, απ’ όπου επέστρεψαν στο σημείο της αφετηρίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα