Αγωγές συγγενών των θυμάτων για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα Αττικής

Καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής  - Φωτογραφία αρχείου
Καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής - Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI SPORTS

Επτά οικογένειες προτίθενται να προσφύγουν στην αστική Δικαιοσύνη διεκδικώντας αποζημιώσεις για τον θάνατο των δικών τους ανθρώπων από τα ορμητικά νερά που πλημμύρισαν τη Μάνδρα.

Αγωγές αναφορικά με την πλημμύρα στη Μάνδρα που οδήγησε στον θάνατο 25 ανθρώπους, προαναγγέλλουν συγγενείς των θυμάτων, ύστερα από την άσκηση των ποινικών δίωξεων.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρων επτά οικογενειών Αλέξης Κούγιας με δελτίο Τύπου του υποστηρίζει πως θα προσφύγει στην αστική Δικαιοσύνη κατά των φυσικών προσώπων, για τα οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη, εφόσον είναι νομικά δυνατό (λόγω της ιδιότητάς των προσώπων αυτών ως δημοσίων ή δημοτικών υπαλλήλων), και κατά των νομικών προσώπων της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μάνδρας, διεκδικώντας αποζημιώσεις.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης εις βάρος των φυσικών προσώπων, τα οποία είναι είτε επικεφαλής των θεσμικών οργάνων της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μάνδρας είτε είναι στελέχη των υπηρεσιών τους, το δικηγορικό μας γραφείο, το οποίο εκπροσωπεί τους συγγενείς επτά θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους από εγκληματική αμέλεια των ως άνω προσώπων, θέλει να κάνει γνωστό τα εξής:

- 1ον: Αύριο το βράδυ στη Μάνδρα θα γίνει ενημέρωση των συγγενών των θυμάτων για τα δικαιώματά τους μετά την άσκηση ποινικής δίωξης και τον νομικό χαρακτηρισμό των εγκλημάτων.

- 2ον: Σαν δικηγορικό γραφείο, συμφωνούμε απολύτως για την ποινική δίωξη και τον νομικό χαρακτηρισμό των εγκλημάτων και θέλουμε να συγχαρούμε τους Εισαγγελείς που χειρίστηκαν την υπόθεση.

- 3ον: Μετά την αναλυτική επεξεργασία του περιεχομένου της ποινικής δίωξης, θα δηλώσουμε παράσταση πολιτικής αγωγής για τους εντολείς μας και θα καταθέσουμε αγωγές – προσφυγές αποζημιώσεως κατά των φυσικών προσώπων, για τα οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη, εφόσον είναι νομικά δυνατόν (λόγω της ιδιότητάς των ως δημοσίων ή δημοτικών υπαλλήλων), και κατά των νομικών προσώπων της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μάνδρας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: θεομηνία στη δυτική Αττική, πλημμύρες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Διώξεις για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα Αττικής

Εργοτάξιο η Μάνδρα έντεκα μήνες μετά τις φονικές πλημμύρες

Πλημμύρα στην Μάνδρα: Προκαταρκτική εξέταση για διαρροή της κλήτευσης υπόπτων στα ΜΜΕ

Φονική πλημμύρα στη Μάνδρα: H απάντηση Δούρου στην κλήση από την Εισαγγελέα

SHARE: