Αίτημα οικογενειακής επανένωσης κατέθεσε η μητέρα του μικρού Ραμί από τη Συρία

Αίτημα οικογενειακής επανένωσης κατέθεσε η μητέρα του μικρού Ραμί από τη Συρία

Το 11χρονο αγόρι πάσχει από καρκίνο και χρήζει άμεσης μεταμόσχευσης μυελού των οστών. Η μητέρα του, που βρίσκεται από το Φλεβάρη στην Ειδομένη, κατέθεσε αίτηση στην Υπηρεσία Ασύλου

Αισιόδοξη ότι θα βρεθεί σύντομα κοντά στο 11χρονο καρκινοπαθές παιδί της που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Γερμανίας και χρήζει άμεσης μεταμόσχευσης μυελού των οστών, εμφανίστηκε η Σύρια μητέρα του που κατέθεσε σήμερα στην Υπηρεσία Ασύλου, αίτημα οικογενειακής επανένωσης.

Η Μανάλ Μπαμπουλί και τα άλλα τρία παιδιά της που βρίσκονται μαζί της, είναι πιθανοί συμβατοί δότες και επείγει η άμεση μεταφορά τους στη Γερμανία προκειμένου να επανενωθεί η οικογένεια.

Δεν μπορούσα πλέον να τον πηγαίνω στο νοσοκομείο

Όπως διηγήθηκε σήμερα η κ. Μπαμπουλί σε σχετική συνέντευξη Τύπου, ο γιος της Ράμι διαγνώσθηκε με καρκίνο στην ηλικία των 6 ετών και ακολούθησε θεραπεία 4 ετών στη Συρία η οποία όμως σταμάτησε λόγω του πολέμου.

«Δεν μπορούσα πλέον να τον πηγαίνω στο νοσοκομείο και έτσι αποφάσισα να τον πάω στο Λίβανο όπου συνέχισε την θεραπεία του για άλλους 7 μήνες. Το υψηλό όμως κόστος μάς ανάγκασε να φύγουμε οικογενειακώς για την Τουρκία και εκεί ο Ράμι νοσηλεύτηκε για 3 μήνες ώσπου ο γιατρός του τον έστειλε, με δικά του έξοδα, μαζί με τον πατέρα του, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Μονάχου όπου βρίσκεται και τους τελευταίους 4 μήνες» εξήγησε.

Στην Ειδομένη η μητέρα και τα αδέρφια του από το Φλεβάρη

Η κ. Μπαμπουλί μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της, 3, 8 και 14 χρόνων και τον 18χρονο ανιψιό της, πέρασαν στις 22 Φεβρουαρίου με βάρκα από την Τουρκία στην Ελλάδα και έφτασαν μετά από μερικές μέρες στην Ειδομένη. «Μείναμε σε σκηνή στον καταυλισμό επί 18 μέρες και όταν είδα ότι δεν πρόκειται να ανοίξει η ουδέτερη ζώνη, απευθύνθηκα στην οργάνωση “Άρσις” και τους μίλησα για το γιο μου με αποτέλεσμα να μας μεταφέρουν για φιλοξενία στη Θεσσαλονίκη και να κινηθούν οι διαδικασίες οικογενειακής επανένωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σήμερα, κατατέθηκε στην Υπηρεσία Ασύλου το σχετικό αίτημα προς τις γερμανικές αρχές και, όπως είπε ο δικηγόρος του Ελληνικού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες Νίκος Γαρυπίδης, «πιστεύουμε πώς σε λίγες μέρες θα ολοκληρωθεί η διαδικασία».

Μέχρι τότε, η γυναίκα μαζί με τα παιδιά της θα φιλοξενείται από την «Αρσις» στο πλαίσιο του προγράμματος Action for the refugees το οποίο ξεκίνησε πριν από δύο μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Μεταναστευτικό, Ειδομένη
SHARE:

24Media Network