Αίτηση αναίρεσης για αθώωση του Νικ. Μιχαλολιάκου

Αίτηση αναίρεσης για αθώωση του Νικ. Μιχαλολιάκου
Ο Αρχηγός της Χ.Α, Νίκος Μιχαλολιάκος Eurokinissi

Ο Άρειος Πάγος θα αποφανθεί αν τελικά θα ισχύσει η απαλλαγή του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου από την πλημμεληματική πράξη της προτροπής σε διέγερση αδικήματος.

Ενώπιον του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου θα συζητηθεί η απόφαση του Πλημμελειοδικείου της Αθήνας να αθωώσει το γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, από το αδίκημα της προτροπής σε διέγερση, το οποίο φέρεται ότι τελέστηκε στο πλαίσιο ομιλίας του.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, ζήτησε την αναίρεση της απαλλακτικής ετυμηγορίας, ζήτημα το οποίο θα εξετάσει το ανώτατο δικαστήριο. Εφόσον γίνει δεκτό το αίτημα ο Νικ. Μιχαλολιάκος θα βρεθεί ξανά στο εδώλιο για τη συγκεκριμένη αξιόποινη πράξη.

Το Η’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας είχε αποφασίσει τον περασμένο Ιανουάριο της αθώωση του Νικ. Μιχαλολιάκου από το πλημμέλημα της διέγερσης σε διάπραξη πλημμελήματος ή κακουργήματος. Το δικαστήριο είχε υιοθετήσει την εισαγγελική πρόταση που προηγήθηκε, σύμφωνα με την οποία η ομιλία του κατηγορούμενου στα γραφεία της Τοπικής Οργανώσεως Αθηνών στην οδό Δηλιγιάννη, μπορεί να ήταν δημόσια, ωστόσο δεν ήταν ικανές να προκαλέσουν διέγερση. «Οι εκφράσεις, όπως «δεν θα φοβηθούμε να λερώσουμε τα χέρια μας» κατά την κρίση μου δεν είναι ικανές να προκαλέσουν διεγερση. Μπορεί να είναι υπερβολικές, όμως είμαι σίγουρος ότι δεν είναι ικανές», είχε αναφέρει τότε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα