Ακόμη ένα 'όχι' προς τις ιταλικές αρχές

Ακόμη ένα 'όχι' προς τις ιταλικές αρχές

Αρνητικό ήταν και το τρίτο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για την έκδοση των πέντε φοιτητών στην Ιταλία

Αρνητικό ήταν και το τρίτο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για την έκδοση των πεντε φοιτητών στην Ιταλία αποκλείοντας ετσι το ενδεχόμενο κάποιος απο αυτούς μα εκδοθεί στη γείτονα χώρα.

Το Συμβούλιο Εφετών συνεδρίαζε από το πρωί για την τύχη του πέμπτου και μικρότερου από τους εκζητούμενους φοιτητές και πριν λίγο εξέδωσε την απόφαση του που, όπως και για τους άλλους τέσσερις, αρνείται την έκδοση του 19χρονου στην Ιταλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν και η εισαγγελική πρόταση που επεσήμανε πως θα ήταν  αντίθετη με την αρχή της δίκαιης δίκης διαφορετική απόφαση για τον 19χρονο από αυτές που ελήφθησαν για τους άλλους τέσσερις νεαρούς.

Οι πέντε φοιτητές κατηγορούνται από την Εισαγγελία του Μιλάνου με αδικήματα που επισύρουν ποινές από 8 έως και 15 ετών κάθειρξης ενώ στην Ελλάδα αντίστοιχα αδικήματα αντιμετωπίζονται ως πλημμελήματα με ελαφρότερες ποινές.

Και οι πέντε αναμένεται να δικαστούν στην Ελλάδα για τη συμμετοχή τους σε διαδήλωση διαμαρτυρίας στο Μιλάνο κατά την ημέρα εγκαινίων της διεθνούς έκθεσης EXPO 2015, τον περασμένο Μάιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δεύτερο "όχι" των ελληνικών αρχών για τους πέντε

Το 'Όχι' των ελληνικών αρχών για τους πέντε

SHARE:

24Media Network