Άλκης Καμπανός: Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των τεσσάρων κατηγορουμένων

Άλκης Καμπανός: Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των τεσσάρων κατηγορουμένων
Σημείο δολοφονίας Άλκη Καμπανού Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Όλα όσα ειπώθηκαν από τους πρώτους τέσσερις κατηγορουμένους στη διάρκεια των τριών δικάσιμων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Πρόκειται γι' αυτούς που επέβαιναν στο λευκό Citroen.

Ολοκληρώθηκαν μετά από τρεις δικασίμους οι απολογίες των πρώτων τεσσάρων κατηγορουμένων στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Οι τέσσερις νεαροί οπαδοί του ΠΑΟΚ επέβαιναν στο λευκό Citroen του πρώτου κατηγορουμένου, και διατηρούσαν ιδιαίτερα φιλικές επαφές, ιδίως ο πρώτος με τον δεύτερο και ο τρίτος με τον τέταρτο.

Με τον δεύτερο να έχει ομολογήσει ότι χτύπησε τον Άλκη στη μηριαία, και τους υπόλοιπους τρεις να αρνούνται οποιαδήποτε επαφή με οποιοδήποτε από τα θύματα, οδεύουμε προς τις απολογίες των υπoλοίπων οχτώ κατηγορουμένων.

Οι θέσεις των τεσσάρων

Ο πρώτος κατηγορούμενος, σύμφωνα με την απολογία του, τις απολογίες των υπολοίπων και βιντεοληπτικό υλικό, παρουσιάζεται να βρίσκεται έξω από το αμάξι του και να κυνηγά για λίγο ένα από τα άτομα που διαφεύγουν. Ο ίδιος στην απολογία του ανέφερε ότι “δεν πάτησα ούτε το πεζοδρόμιο”. Η έδρα εστίασε στο πρόσωπο του με ερωτήσεις που αποσκοπούσαν στην εξέταση ενός πιθανού οργανωτικού ρόλου.

Όπως γράφει το SPORT24, ο δεύτερος κατηγορούμενος είναι ο τελευταίος από τους δώδεκα που απομακρύνεται από το σημείο της δολοφονίας, βρίσκεται επάνω στα σκαλάκια, και έχει ομολογήσει ότι μαχαίρωσε τον Άγγελο στα πόδια και τον Άλκη στη μηριαία αρτηρία. Πριν φύγει από το σημείο παίρνει το κινητό ενός εκ των θυμάτων και το σπάει στα σκαλάκια της πολυκατοικίας.

Ο ίδιος έχει αυτοτραυματιστεί στο χέρι με το μαχαίρι του, το οποίο απορρίπτει αργότερα σε έναν υπόνομο.

Ο τρίτος κατηγορούμενος, απολογούμενος σήμερα Πέμπτη, ανέφερε ότι βρέθηκε μαζί με τον δεύτερο και τον τέταρτο στην αρχή της επίθεσης, μπροστά στα σκαλάκια της πολυκατοικίας. Εκεί, όταν ξεκίνησε η επίθεση άρχισε να κυνηγά τον Νίκο, ένα από τους πέντε της παρέας του Άλκη, ο οποίος έτρεξε να ξεφύγει προς την Πλαστήρα.

Έφτασε μέχρι τη συμβολή των οδών και σταμάτησε. Σχετικά με το σφυρί, το οποίο παραδέχθηκε ότι πήρε από το σύνδεσμο, ανέφερε ότι το άφησε μέσα στο αμάξι, ενώ κάτι αντίστοιχο κατέθεσαν και οι άλλοι δυο κατηγορούμενοι.

Ο τέταρτος κατηγορούμενος ήταν παρών στο σημείο της δολοφονίας, τόσο στην αρχή όσο και στη λήξη της επίθεσης. Στην αρχή της επίθεσης ανέφερε ότι είναι μπροστά μαζί με τον δεύτερο και τον τρίτο, ενώ στη συνέχεια κυνήγησε έναν άλλο φίλο του Άλκη που τράπηκε σε φυγή, μέχρι την οδό Παπαναστασίου.

Εκεί αντικρίζοντας ορισμένους οπλισμένους οπαδούς του Άρη σταμάτησε και επέστρεψε, όπως ανέφερε ο ίδιος, στο σημείο της δολοφονίας για να φωνάξει στον δεύτερο κατηγορούμενο να αποχωρήσει.

Σε αυτό το σημείο η εισαγγελέας ζήτησε να προβληθεί το βίντεο ζητώντας του να αναγνωρίσει πόσο κοντά βρίσκεται στο σημείο που βρίσκεται πεσμένος ο Άλκης. Ο κατηγορούμενος απάντησε: “Ένα μέτρο, είμαι δίπλα, τον είδα και χτυπημένο, είδα και τα αίματα, απλά φοβήθηκα”.

Η περιγραφή του τρίτου για το Clio και το Polo

Ο τρίτος κατηγορούμενος, αρνούμενος κάθε άμεση εμπλοκή στην επίθεση, προχώρησε σε συγκεκριμένες αναφορές για τη θέση των υπολοίπων κατηγορουμένων.

Πέραν από τους πρώτους τρεις που αναφέρθηκαν παραπάνω, κάνει λόγο για τους τρεις (πέμπτο, έβδομο, όγδοο) κατηγορουμένους που επιβαίνουν στο Clio. Ανέφερε ότι ο έβδομος φορούσε γάντια και ήταν στα σκαλοπάτια της πολυκατοικίας μαζί με τον δεύτερο, και τον ένατο, ο οποίος φορούσε κράνος.

Επίσης έκανε λόγο για δυο άτομα από το Clio, εννοώντας τον πέμπτο και τον έβδομο, που φεύγουν μαζί με τον τέταρτο κατηγορούμενο από το σημείο δίπλα από τον Άλκη. Για τον δέκατο και τον ενδέκατο ανέφερε ότι τους είδε με τα όπλα που έχουν ομολογήσει και οι ίδιοι ότι έφεραν, δηλαδή το δρεπάνι και το ξύλινο στειλιάρι αντίστοιχα.

Τόσο κοντά, αλλά τόσο μακριά από τον Άλκη

Πέραν από την ομολογία του πρώτου κατηγορουμένου για το χτύπημα στη μηριαία, οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι είναι σαφές ότι είχαν οπτική επαφή με το γεγονός.

Ο πρώτος κατηγορούμενος είχε, έστω και περιορισμένη, οπτική επαφή με το γεγονός και όπως ανέφερε και ο ίδιος, άκουγε τις φωνές του. Ο τρίτος κατηγορούμενος παρατηρούσε από απόσταση μικρότερη των 10 μέτρων, μπροστά στο παρτέρι, τα άτομα που βρίσκονται πάνω από τον Άλκη. Ο τέταρτος κατηγορούμενος βρέθηκε ένα μέτρο από το σώμα του Άλκη.

Ο Άλκης Καμπανός, εκτός από το πλήγμα στη μηριαία, έφερε τραύματα στα πόδια, πολλαπλά χτυπήματα στα χέρια και δυο ρωγμώδη κατάγματα στο κεφάλι. Κανένας ωστόσο από τους τρεις κατηγορουμένους δεν ανέφερε ότι είδε κάποιον να καταφέρει χτύπημα στον Άλκη Καμπανό.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα