Αλλαγές στις φυλακές Κορυδαλλού μετά τη δολοφονία Μπάκο

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Στην ενίσχυση προσωπικού και στον καλύτερο έλεγχο προσανατολίζονται οι αποφάσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Άμεσες ενέργειες προκειμένου να μειωθούν τα κρούσματα ανομίας στις φυλακές Κορυδαλλού, με τελευταία τη δολοφονία του Άρμπερ Μπάκο, κατηγορούμενου ως ηθικού αυτουργού στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου, πραγματοποιεί το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ύστερα από δύο συσκέψεις αποφασίστηκαν σειρά αλλαγών και συγκεκριμένα, η ενίσχυση του προσωπικού, με επιστροφή αποσπασμένων υπαλλήλων και επιτάχυνση της επιλογής και τοποθέτησης των νέων από το ΑΣΕΠ, ο εμπλουτισμός του τεχνικού εξοπλισμού ασφαλείας, η πύκνωση και ενίσχυση των αποτρεπτικών μέτρων απόδρασης, η τοποθέτηση εσωτερικών μηχανισμών ελέγχου, η σταθερή και πλήρης στελέχωση των θέσεων φρούρησης και, τέλος, η συχνή (τακτική και έκτακτη) διενέργεια ερευνών στους χώρους κράτησης. Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχ. Καλογήρου σε επικοινωνία με τον Υπουργό Υγείας Α. Ξανθό ζήτησε τη συνδρομή του για την εξασφάλιση σταθερών χώρων νοσηλείας των ασθενών κρατουμένων ενώ, επιπλέον, σε επικοινωνία με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αρ. Ανδρικόπουλο, ζήτησε την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην εξωτερική φρούρηση του Καταστήματος.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρεται διευκρινίζει και λεπτομέρειες από τη συμπλοκή του δύο αυγκατηγορούμενων και ενός Έλληνα, αναφέροντας πως «δράστης και θύμα ήταν στον ίδιο θάλαμο και συνεπώς δεν είχε καμιά σημασία αν η πόρτα ήταν κλειστή ή όχι». Τέλος, υποστηρίζει ότι «η χθεσινή ανακοίνωση ομάδας σωφρονιστικών είναι αναληθής, στοχοποιεί τον Γ. Γρ. Αντεγκληματικής Πολιτικής και στοχεύει το κράτος δικαίου, τον ανθρωπισμό και την προσπάθεια όλων των εργαζομένων στο χώρο της φυλακής».

Να σημειωθεί πως οι δύο συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν χθες στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού – Ι, υπό τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ε. Φυτράκη με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων στελεχών, και θέμα την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια του Καταστήματος και σκοπό την προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των κρατουμένων και των υπαλλήλων και την αποτροπή αποδράσεων ή εν γένει έκνομων ενεργειών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φυλακές
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δολοφόνος Ζαφειρόπουλου: "Τον σκότωσα γιατί μου φερόταν σαν να ήμουν υπηρέτης του"

Φυλακές Κορυδαλλού: Νεκρός σε συμπλοκή ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου

Διακοπή στη δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου - Χωρίς συνήγορο οι κατηγορούμενοι

SHARE: