Αλλάζει ώρα η συνάντηση των 'Παραιτηθείτε' που αφήνουν αιχμές κατά των εργαζομένων στο μετρό

Αλλάζει ώρα η συνάντηση των 'Παραιτηθείτε' που αφήνουν αιχμές κατά των εργαζομένων στο μετρό

Νωρίτερα καλούν τους πολίτες οι διοργανωτές του 'Παραιτηθείτε', καθώς η αρχική ώρα συγκέντρωσης θα συνέπεφτε με τη στάση εργασίας των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς, που κάνουν λόγο για "ξαφνική" ανακοίνωση της από τη ΣΤΑΣΥ

Το απόγευμα της Δευτέρας, οι διοργανωτές της συγκέντρωσης " Παραιτηθείτε" ανακοίνωσαν μέσα από τη σελίδα στο Facebook πως αλλάζουν την ώρα συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, από τις 20.00 που ήταν προγραμματισμένη, στις 18.30. Οι υπεύθυνοι, με ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τους εργαζόμενους στα μέσα σταθερής τροχιάς, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Είναι μάλιστα προφανής η αιχμή κατά των εκπροσώπων της ΣΤΑΣΥ, για την ημέρα που όπως λένε επέλεξαν να κάνουν στάση εργασίας. Οι υπεύθυνοι του "Παραιτηθείτε" σχολιάζουν δηκτικά την απόφαση της ΣΤΑΣΥ, ενώ όπως λένε η ανακοίνωσή της έγινε "ξαφνικά" και "ακριβώς" την ώρα της συγκέντρωσης. Επιπλέον, εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός πως, όπως αναφέρουν, επικοινώνησαν με τους εργαζόμενους στο μετρό, προκειμένου να τους ζητήσουν να αλλάξουν τη στάση εργασίας, αλλά δεν έλαβαν καμία απάντηση.

"Παρά το αίτημά μας και τις συνεχείς προσπάθειές μας για να αλλάξει ώρα η ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ των Μετρό, Ηλεκτρικού και Τραμ η οποία ανακοινώθηκε ΞΑΦΝΙΚΑ την προηγούμενη εβδομάδα για την Τετάρτη το βράδυ ΑΚΡΙΒΩΣ την ώρα της συγκέντρωσης (και ενώ πρώτα είχαν πατηθεί πάνω από 20,000 διαδικτυακές εκδηλώσεις ενδιαφέροντος στην σελίδα μας) δεν είχαμε μέχρι τώρα ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ από τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα. Αποφασίσαμε λοιπόν για την εξυπηρέτηση όλων των πολιτών και για την ΑΣΦΑΛΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ τους από και προς την πλατεία Συντάγματος με όλα τα διαθέσιμα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να μεταφέρουμε την ώρα της συγκέντρωσης για λίγο νωρίτερα, δηλαδή στις 18:30 μ.μ." σημειώνει η ανάρτηση στη σελίδα του facebook.

Να θυμίσουμε πως οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς είχαν εξαγγείλει επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις από τα τέλη Μαΐου και για δύο συνεχόμενες εβδομάδες, κατά τη διάρκεια των οποίων θα πραγματοποιούσαν στάσεις εργασίας ανά δεύτερη μέρα. Στα πλαίσια αυτών των κινητοποιήσεων, είχε προγραμματιστεί και στάση εργασίας την Τετάρτη 15 Ιουνίου, από τις 21.00 ως τη λήξη της βάρδιας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ: Νέες στάσεις εργασίας

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση συνειδητά διαφημίζει τους #paraititheite

Πυρ ομαδόν κατά των #paraititheite από ΣΥΡΙΖΑ: Αντιπολιτική, νεοφιλελεύθερη, ρατσιστική λογική

Κουμουτσάκος: Η ΝΔ δεν έχει ανάμειξη στο #paraitithete

SHARE:

24Media Network