Alpha Bank: Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη πιο επίκαιρη από ποτέ

Alpha Bank: Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη πιο επίκαιρη από ποτέ

Μια ματιά στις ενέργεις της Alpha Bank που 'απαντούν' στις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών εν μέσω πανδημίας.

Οι τελευταίοι δύο μήνες και όσα βιώσαμε κατά τη διάρκειά τους άλλαξαν τελείως τη ζωή και την καθημερινότητά μας, αλλά και τον τρόπο που σκεφτόμαστε το αύριο. Μια αβεβαιότητα την οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία για να μπορέσουμε να βγούμε νικητές από τη μάχη με τον κορονοϊό και να πάμε μπροστά.

Στην προσπάθεια αυτή που γίνεται εδώ και περίπου τρεις μήνες, τόσο ατομικά από τον καθένα ξεχωριστά, όσο και συλλογικά, έρχονται να προστεθούν ενέργειες και πρωτοβουλίες από εταιρείες, επιχειρήσεις, φορείς και κοινωφελή ιδρύματα, που στηρίζουν έμπρακτα τη μάχη κατά του κορονοϊού, ενισχύουν τον τομέα της Υγείας και να προσφέρουν τη βοήθειά τους στους συνανθρώπους μας που – τώρα περισσότερο από ποτέ – βρίσκονται σε ανάγκη.

Πρόκειται για εταιρείες που αφουγκράζονται τις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών της και ‘απαντούν’ με πράξεις σε αυτές. Γιατί σε περιόδους κρίσεις όπως αυτή της πανδημίας του κορονοϊού η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη μπορεί να θεωρηθεί πιο επίκαιρη και πιο σημαντική από ποτέ. Ειδικά σε ό,τι αφορά το υγειονομικό υλικό που είναι απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία των δομών υγείας που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση αυτό τον καιρό.

Η Alpha Bank αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα οργανισμού που δείχνει ότι το CSR έργο αποτελούσε ανέκαθεν κομμάτι της φιλοσοφίας της εταιρείας. Η τράπεζα στηρίζει έμπρακτα την εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπισης της πανδημίας και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει τη μάχη στην πρώτη γραμμή, καλύπτοντας τις ανάγκες σε ιατρικό και υγειονομικό εξοπλισμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, σε τρία Νοσοκομεία αναφοράς στην Ελλάδα.

ΤΡΑΠΕΖΑ ALPHABANK (EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

Πέρα από τη σημαντική συνεισφορά της στον τομέα της υγείας, η Alpha Bank έχει λάβει, από την πρώτη στιγμή, όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των πελατών και των εργαζομένων της, έχει αξιοποιήσει πλήρως τη σύγχρονη και ολοκληρωμένη πλατφόρμα των ψηφιακών της δικτύων εξυπηρέτησης για τη διευκόλυνση των πελατών της και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για τον περιορισμό των συνεπειών της κρίσης και για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Η προσφορά στο ΕΣΥ

Με τη δωρεά ιατρικών μηχανημάτων και υλικών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, πολλές εταιρείες αυτό το χρονικό διάστημα, βοήθησαν στο να αποκτήσει το ΕΣΥ τον εξοπλισμό και τα αναλώσιμα που έλειπαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μία ενίσχυση η οποία θα μείνει κληρονομιά στο ΕΣΥ για τη συνέχεια.

Η Alpha Bank ήταν μία από τις εταιρείες που στήριξαν το ΕΣΥ, προσφέροντας εξοπλισμό σε τρία Νοσοκομεία Αναφοράς στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η τράπεζα προσέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών “Η Σωτηρία”, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “ΑΧΕΠΑ” Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ιατρικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, μεταξύ των οποίων monitors παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών ασθενών, ψηφιακό ακτινολογικό, ψηφιακούς καρδιογράφους, βιντεολαρυγγοσκόπια, βρογχοσκόπια και κλίνες ΜΕΘ, καθώς και υγειονομικό εξοπλισμό, που είναι αναγκαίος για την προστασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Είχε προηγηθεί επικοινωνία της Alpha Bank με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων «Η Σωτηρία», «ΑΧΕΠΑ» και Λάρισας, προκειμένου να εξειδικευθούν οι ανάγκες και να καλυφθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από την Τράπεζα.

Στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας

Η προσφορά εξοπλισμού σε τρία νοσοκομεία αναφοράς ήταν το πρώτο βήμα από την πλευρά της Alpha Bank στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η υγειονομική κρίση. Με πλήρη συναίσθηση του ρόλου και της ευθύνης της προς το κοινωνικό σύνολο, η τράπεζα προχώρησε και στο δεύτερο βήμα, το οποίο εστιάζει περισσότερο στους ευάλωτους συμπολίτες μας, που τώρα περισσότερο από ποτέ είχαν και εξακολουθούν να έχουν την ανάγκη για βοήθεια. Στο πλαίσιο αυτό, η Alpha Bank ένωσε τις δυνάμεις της με τους Γιατρούς του Κόσμου για την υποστήριξη των ευάλωτων ηλικιωμένων συμπολιτών μας, των οποίων η ζωή και η καθημερινότητα έχουν πληγεί από την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19.

Συγκεκριμένα, η Τράπεζα στηρίζει το Πρόγραμμα Υποστήριξης Ηλικιωμένων των Γιατρών του Κόσμου, για την επείγουσα παρέμβαση στους ευάλωτους συμπολίτες μας ηλικίας άνω των 60 ετών που πάσχουν από χρόνια νοσήματα και βρίσκονται μόνοι στο σπίτι τους, δίχως εισόδημα και χωρίς τη δυνατότητα βοήθειας από συγγενικά τους πρόσωπα.

Το Πρόγραμμα καλύπτει την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και περιλαμβάνει δύο δράσεις: την κατ’ οίκον παράδοση φαρμάκων και την παροχή ιατρικής συμβουλευτικής και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης από απόσταση, με τη συμμετοχή ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών. Παράλληλα, κλιμάκιο της οργάνωσης με γιατρό και νοσηλευτή πραγματοποιεί κατ’ οίκον επισκέψεις σε ηλικιωμένους που πάσχουν από χρόνια νοσήματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα