Αλβανοί ακραίοι εθνικιστές απειλούν να μην επιτρέψουν την εκταφή των Ελλήνων στρατιωτών

Supporters of the governing Socialist Party (PS) wave Albanian national flags during the closing electoral rally in capital Tirana, Albania, on Thursday, June 22, 2017. Albania holds parliamentary elections Sunday, in a poll that will gauge the country's readiness to start European Union membership talks. (AP Photo/Hektor Pustina)
Supporters of the governing Socialist Party (PS) wave Albanian national flags during the closing electoral rally in capital Tirana, Albania, on Thursday, June 22, 2017. Albania holds parliamentary elections Sunday, in a poll that will gauge the country's readiness to start European Union membership talks. (AP Photo/Hektor Pustina) AP

Κλιμακώνονται στην Αλβανία οι αντιδράσεις ακραίων εθνικιστικών κύκλων απένταντι στην εκταφή και ταυτοποίηση των οστών ελλήνων στρατιωτών

Κλιμακώνονται στην Αλβανία οι αντιδράσεις ακραίων εθνικιστικών κύκλων απένταντι στην εκταφή και ταυτοποίηση των οστών ελλήνων στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους στο μέτωπο της Αλβανίας.

Καθώς οι διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, ηλεκτρονικά δημοσιεύματα της αλβανικής ακροδεξιάς αναφέρουν ότι ο στρατός της Ελλάδας ήταν κατοχικός και επομένως δεν υφίσταται λόγος εκταφής και λειτουργίας νεκροταφείων, ενώ ετοιμάζουν κινητοποίηση στις 22 του Ιανουαρίου για να εμποδίσουν την έναρξη των εκταφών.

ADVERTISING

Παρά το γεγονός ότι από την ελληνική πλευρά δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για την έναρξη των εκταφών, στην Αλβανία θεωρείται βέβαιο ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 22 Ιανουαρίου από το Ντρογκότι κοντά στην Κλεισούρα, ένα από τα σημεία όπου έχει ταυτοποιηθεί η ύπαρξη πρόχειρα ενταφιασμένων ελλήνων στρατιωτών.

Η μικτή ελληνοαλβανική επιτροπή φέρεται να έχει επισκεφτεί διάφορες περιοχές της Αλβανίας και αναμένεται να οριστικοποιήσει τις λεπτομέρεις για την έναρξη της διαδικασίας των εκταφών.

Παράλληλα, συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Αλβανίας πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 19,20 και 21 Ιανουαρίου στην Κορυτσά, σε συνέχεια προηγούμενων.

Αναμένεται η στάση που θα κρατήσει το αλβανικό κράτος απέναντι στις εθνικιστικές προκλήσεις, απέναντι σε ένα χρονίζον ζήτημα που βρίσκεται εγγύτερα στη λύση.

Πληροφορίες: epiruspost Φωτογραφία:AP Photo/Hektor Pustina

SHARE:

24Media Network