Αμβρόσιος: Προτιμώ να με λένε φασίστα παρά αντάρτη

Αμβρόσιος: Προτιμώ να με λένε φασίστα παρά αντάρτη

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων με τα γνωστά κηρύγματα μίσους, έδειξε το αληθινό του πρόσωπο για μια ακόμη φορά κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου που διοργάνωσε για το Σκοπιανό

Σε κυνικές διατυπώσεις, που όμως καμιά εντύπωση δεν πρέπει να προκαλούν σε όσους έχουν ακούσει κατά καιρούς τα κηρύγματα μίσους του από άμβωνος και όχι μόνο, προέβη χθες ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Σκοπιανό που διοργάνωσε στο Αίγιο.

Αφού μίλησε για «ξετσίπωτους» κυβερνητικούς κύκλους που ταύτισαν την ηγεσία της εκκλησίας με τη Χρυσή Αυγή, ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος θέλησε να απαντήσει σε όσους τον κατηγορούν για τη στάση του και τον λόγο του. «Κάποιοι αποτόλμησαν να με χαρακτηρίσουν: “Αμβρόσιος ο ναζιστής”, “Αμβρόσιος ο χουντικός”, “Αμβρόσιος ο εθνικιστής’’, «Αμβρόσιος ο χρυσαυγίτης», «Αμβρόσιος ο ακροδεξιός», «Αμβρόσιος ο φασίστας». Προς όλους αυτούς, από τη θέση αυτή απαντώ, προτιμώ οποιοδήποτε από όλα τα παραπάνω επίθετα αφού όλα έχουν σχέση με την έννοια της πατρίδος. Δηλαδή, προτιμώ να με αποκαλείτε φασίστα, όχι όμως κατσαπλιά. Όχι κατασπλιά, όχι συμμορίτη, όχι άθεο και αριστερό, ούτε αντάρτη και προδότη. Φασίστα ναι, κατσαπλιά ποτέ».

Στο συλλαλητήριο πάντως που διοργανώθηκε χθες με πρωτοβουλία του ίδιου του μητροπολίτη, πήραν μέρος αρκετά μέλη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, μεταξύ τους ο βουλευτής Αθηνών, Ηλίας Παναγιώταρος, ο βουλευτής Πειραιώς Γιάννης Λαγός, αλλά και ο πρώην βουλευτής Αχαΐας, Μιχάλης Αρβανίτης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα