Αναγνωρίστηκε ο “καρατέκα” για την επίθεση σε αστυνομικούς στα επεισόδια με το ΠΑΜΕ

Αναγνωρίστηκε ο “καρατέκα” για την επίθεση σε αστυνομικούς στα επεισόδια με το ΠΑΜΕ
Από τα επεισόδια στην πορεία του ΚΚΕ, όταν διαδηλωτές πέταξαν μπογιά στο άγαλμα του Τρούμαν. Eurokinissi

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΓΑΔΑ σχηματίσθηκε δικογραφία και οι έρευνες αναγνώρισης των δραστών συνεχίζονται-Από την συμπλοκή τραυματίσθηκαν 5 αστυνομικοί.

Αναγνωρίστηκε από την έρευνα των Αρχών ο «καρατέκα» που αποθανατίστηκε σε φωτογραφικά στιγμιότυπα να χτυπάει με κλωτσιά από πίσω, αστυνομικό των ΜΑΤ, στα επεισόδια με μέλη του ΠΑΜΕ, που έγιναν το Σάββατο μπροστά από το άγαλμα του Τρούμαν.

Η έρευνα σύμφωνα με την Αστυνομία συνεχίζεται μέχρι να αναγνωριστούν και άλλοι δράστες και σχηματίζεται σχετική δικογραφία.

Η σχετική ανακοίνωση της ΓΑΔΑ αναφέρει:

“Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου σε πορεία του ΠΑΜΕ προς την Πρεσβεία των Η.Π.Α. ομάδα διαδηλωτών έριξε μπογιές στο άγαλμα του Τρούμαν.

Σε συμπλοκή με τη διμοιρία της ΥΑΤ που είχε διατεθεί στο χώρο, ομάδα περίπου 50 ατόμων με αντιασφυξιογόνες μάσκες και στειλιάρια επιτέθηκε με σφοδρότητα και αδικαιολόγητη βία κατά των αστυνομικών, οι οποίοι επιχείρησαν να τους απωθήσουν κάνοντας περιορισμένη χρήση δακρυγόνων.

Από την συμπλοκή τραυματίσθηκαν 5 αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν με ελαφρά τραύματα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών αποχώρησαν.

Για τα γεγονότα σχηματίσθηκε δικογραφία και οι έρευνες αναγνώρισης συνεχίζονται. Έχει ήδη γίνει αναγνώριση ενός ατόμου, το οποίο επιτέθηκε με ιδιάζουσα βία κατά αστυνομικού”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα