Αναιρέθηκε το βούλευμα για τον Κουφοντίνα

Αναιρέθηκε το βούλευμα για τον Κουφοντίνα
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας Eurokinissi

Το συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου με νέα σύνθεση θα κρίνει αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να λάβει τακτική άδεια ο ισοβίτης για τη 17Ν, Δημ. Κουφοντίνας.

Πίσω στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου επιστρέφει η υπόθεση του Δημ. Κουφοντίνα, αφού ο Άρειος Πάγος προχώρησε στην αναίρεσή του.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της αναίρεσης, όσοι έχουν καταδικαστεί σε περισσότερες από μία φορά ισόβια, έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν τακτικές άδειες από τη φυλακή. Το ΣΤ’ Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου υιοθέτησε την εισήγηση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η οποία είχε ασκήσει την αναίρεση. Η Ξένη Δημητρίου είχε την άποψη ότι και ο Κουφοντίνας πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις του νόμου για να πάρει άδεια.

Η υπόθεση για τη χορήγηση ή μη τακτικής άδειας στον καταδικασθέντα για συμμετοχή στη 17Ν επιστρέφει στο δικαστικό συμβούλιο του Βόλου. Αυτό με νέα πλέον σύνθεση θα κρίνει εάν συντρέχουν οι τυπικές και οι ουσιαστικές προϋποθέσεις για να δοθεί άδεια στο Δημ. Κουφοντίνα που ξεκίνησε απεργία πείνας από τις 2 Μαΐου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα