'Ανάσταση' για 12 φυλακισμένους. Επιχειρηματίας πλήρωσε τα χρέη τους

'Ανάσταση' για 12 φυλακισμένους. Επιχειρηματίας πλήρωσε τα χρέη τους

Κύπριος επιχειρηματίας βγάζει από τη φυλακή δώδεκα φυλακισμένους, πληρώνοντας τις οφειλές τους για να γιορτάσουν το Πάσχα με τις οικογένειές τους. Τους προσφέρει και δουλειά

Σε πράξη αλληλεγγύης, μεγαλοψυχίας και ανιδιοτέλειας προέβη Κύπριος επιχειρηματίας, δίνοντας 12.000 ευρώ προκειμένου να αποφυλακιστούν 12 φυλακισμένοι  και να κάνουν Πάσχα με τις οικογένειές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του sigmalive, ο επιχειρηματίας, που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος, εξέφρασε πρόθεση να προσφέρει εργασία σε όσους εκ των δώδεκα επιθυμούν.

Σημειώνεται ότι εκτίουν ποινές  για απλήρωτα εντάλματα προστίμου, όπως κοινωνικές ασφαλίσεις, τροχαία, αστικά και διατροφές.

Στους δώδεκα περιλαμβάνεται βιοπαλαιστής με τετραπληγικό παιδί, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή για οφειλές μόλις 400 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τρεις με τέσσερις πολίτες φυλακίζονται καθημερινά για ασήμαντα ποσά, με τη διεύθυνση των φυλακών και τη Νομική Υπηρεσία να επιχειρούν,  με κάθε τρόπο, να απαλύνουν το πρόβλημα. Στο μεταξύ, όπως πληροφορείται το Σίγμα, απονεμήθηκε η καθιερωμένη προεδρική χάρη για το Πάσχα σε άλλους 44 κρατουμένους. Όλοι θα απολύονταν μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Από τους 44, οι 20 είναι Κύπριοι και οι υπόλοιποι αλλοδαποί.

Δεν απονέμεται προεδρική χάρη σε άτομα που εκτίουν ποινές για φόνο, ανθρωποκτονία, εμπορία ναρκωτικών και αδικήματα σεξουαλικής φύσεως.

Προχτές αποφυλακίστηκε 17χρονος, ο οποίος είχε καταδικαστεί πέρσι σε πενταετή φυλάκιση για ανθρωποκτονία. Κρίθηκε ένοχος πως άναψε φωτιά που έκαψε ζωντανό τον 58χρονο τυφλό πατέρα του.

Το εφετείο έκρινε εύλογη τη θέση της υπεράσπισης ότι ο 17χρονος είναι χαμηλού νοητικού επιπέδου και πως οι φυλακές είναι ακατάλληλος χώρος φιλοξενίας του. Το Ανώτατο αποφάσισε να μειωθεί η ποινή του από πέντε σε τρία χρόνια με αναστολή. Έτσι ο 17χρονος αφέθηκε ελεύθερος.

Την ίδια ώρα, η ηγεσία της Αστυνομία διεξάγει έρανο μεταξύ των μελών της με στόχο την ενίσχυση απόρων οικογενειών.

Όπως πληροφορούμαστε, η ανταπόκριση είναι μεγάλη.

Με το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα υιοθετηθούν 30 οικογένειες παγκύπρια, στις οποίες θα παρασχεθούν όλα τα αναγκαία τρόφιμα και ρουχισμός υπό τη μορφή κουπονιών για τις ανάγκες των γιορτών του Πάσχα.

πηγή: sigmalive.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύπρος
SHARE:

24Media Network