Αναστάτωση στη Ρόδο: Αεροσκάφος χτύπησε αγέλη σκύλων την ώρα της απογείωσης

Αναστάτωση στη Ρόδο: Αεροσκάφος χτύπησε αγέλη σκύλων την ώρα της απογείωσης

Το αεροσκάφος της Ryanair εξαναγκάστηκε σε εκ νέου προσγείωση στο αεροδρόμιο 'Δαγόρας' προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος τεχνικός έλεγχος

Αεροσκάφος της Ryanair το οποίο, επιχειρούσε απογείωση λίγο πριν τις 11 σήμερα το βράδυ, από το αεροδρόμιο "Διαγόρας" της Ρόδου με προορισμό την Αθήνα, την ώρα που ανέπτυξε ταχύτητα για να απογειωθεί, χτύπησε αγέλη σκυλιών, η οποία περιφερόταν στο διάδρομο απογείωσης.

Η σύγκρουση έγινε αμέσως αντιληπτή από τον κυβερνήτη του αεροσκάφους, ο οποίος αντιδρώντας ψύχραιμα, απογείωσε κανονικά το αεροσκάφος και ενημέρωσε αμέσως τον πύργο ελέγχου για το πρόβλημα που αντιμετώπισε.

ADVERTISING

Εκ νέου προσγείωση του αεροσκάφους

Ο κυβερνήτης, τηρώντας τους κανονισμούς, ζήτησε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο και να απογειωθεί εκ νέου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο απαραίτητος τεχνικός έλεγχος.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια λίγα λεπτά αργότερα στο αεροδρόμιο της Ρόδου ενώ το πλήρωμα και ο ίδιος ο κυβερνήτης ενημέρωσαν τους επιβάτες για το τι είχε συμβεί.

Αρμόδιοι τεχνικοί διενήργησαν τον απαραίτητο έλεγχο, διαπίστωσαν οτι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και έδωσαν το πράσινο φως για να πραγματοποιηθεί η πτήση περίπου μισή ώρα αργότερα.

Αξίζει να σημειωθεί οτι δεν είναι η πρώτη φορά που στον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου της Ρόδου κυκλοφορούν αδέσποτα ζώα. Σχετικές αναφορές έχουν γίνει από επιβάτες αλλά και από τον σύλλογο εργαζομένων του αεροδρομίου παλαιότερα.


ΠΗΓΗ RODIAKI/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ryanair
SHARE:

24Media Network