Ανασύροντας ναυάγια από τον βυθό της Ελευσίνας

Ανασύροντας ναυάγια από τον βυθό της Ελευσίνας
Πλοίο που έχει εγκαταλειφθεί στην Ελευσίνα AP

Ο βυθός της θαλάσσιας περιοχής γύρω από τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας είχε μετατραπεί σε τάφο για δεκάδες κουφάρια πλοίων. Πλέον, οι αρχές κάνουν τεράστια προσπάθεια να αλλάξουν την κατάσταση.

Πώς θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς το θέαμα των ναυαγίων που ανασύρονται από το βυθό της Ελευσίνας, στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τα Ναυπηγεία της πόλης.

Αλλοι θα μιλήσουν για τη χαρά του επαγγελματία φωτογράφου που έχει τη χαρά να “αιχμαλωτίσει” στο φακό του στιγμές τόσο ξεχωριστές με πλοία που παρέμειναν στον πάτο της θάλασσας επί σειρά ετών. Άλλοι θα σπεύσουν να πουν ότι το θέαμα των “πεθαμένων” πλοίων είναι στενάχωρο. Διαπιστώνει κανείς ότι η ψυχή τους έχει ήδη φτερουγίσει για αλλού εδώ και πολλά χρονιά.

Nαυάγιο στην Ελευσίνα AP

Το σίγουρο είναι ότι η δουλειά που γίνεται προσφέρει τη δυνατότητα στο θαλάσσιο οικοσύστημα της Ελευσίνας να πάρει βαθιά ανάσα καθώς πολλά από τα ναυάγια χαρακτηρίζονται από τους ειδικούς ως “οικολογικές βόμβες”.

Τα ναυάγια που ανασύρονται, καθαρίζονται από τις πεταλίδες και την σκουριά και αναλόγως της κατάστασής τους καταστρέφονται, ανακυκλώνονται ή πωλούνται για παλιοσίδερα.

Πλοίο στην Ελευσίνα AP

Η διαδικασία ανέλκυσης των ναυαγίων και καθαρισμού του «νεκροταφείου» της Ελευσίνας, ξεκίνησε μετά το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη II» στο αγκυροβόλιο του Πειραιά κοντά στην Ψυτάλλεια, τον Σεπτέμβρη του 2017.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα