Αναβολή κατάταξης για τους επιτυχόντες στις σχολές Αστυνομίας

Μεταγωγή του Χρήστου Παππά στα δικαστήρια της Ευελπίδων το απόγευμα της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου 2013. Τον έκτο από τους συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής συνόδευαν άνδρες των ΕΚΑΜ, με κουκούλες full face και όπλα στα χέρια. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Μεταγωγή του Χρήστου Παππά στα δικαστήρια της Ευελπίδων το απόγευμα της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου 2013. Τον έκτο από τους συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής συνόδευαν άνδρες των ΕΚΑΜ, με κουκούλες full face και όπλα στα χέρια. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Τι προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή για την εξασφάλιση της "ίσης μεταχείρισης και χρηστής διοίκησης" στις Ένοπλες Δυνάμεις

Tη δυνατότητα αναβολής κατάταξης στις Ένοπλες Δυνάμεις στους επιτυχόντες των εξετάσεων εισαγωγής στις Σχολές Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και Αστυφυλάκων των σχολικών ετών 2012-13 και 2014-15 και 2015-16, μέχρι και την ημερομηνία εγγραφής τους στις οικείες σχολές, παρέχει τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με σύμφωνα με την παρ. 23 του άρθρου 34 του ν.4115/2013 όπως αντικαταστάθηκε τελικώς με το άρθρο 53 του ν. 4278/2014, οι επιτυχόντες του σχολικού έτους 2012-2013 πρόκειται να εγγραφούν στις εν λόγω σχολές το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 και οι επιτυχόντες των σχολικών ετών 2014--2015 και 2015-2016 το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, με αποτέλεσμα όσοι συμπληρώσουν το 21ο έτος πριν από την ημερομηνία εγγραφής τους στις σχολές να στερούνται του δικαιώματος αναβολής στράτευσης και κατ' ακολουθία να κατατάσσονται υποχρεωτικά στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Κατόπι της εξέλιξης αυτής, κρίθηκε αναγκαία η κατάθεση της συγκεκριμένης τροπολογίας για λόγους "ίσης μεταχείρισης και χρηστής διοίκησης" .

Η τροπολογία αναφέρει τα εξής:

"Η κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις των επιτυχόντων των προηγουμένων περιπτώσεων αναβάλλεται από την ημερομηνία έκδοσης των πινάκων του υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων μέχρι την ημερομηνία εγγραφής τους στις οικείες σχολές της αστυνομίας. Η χορηγηθείσα αναβολή κατάταξης διακόπτεται με αίτηση του ενδιαφερομένου".

Την τροπολογία συνυπογράφουν ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ν. Βούτσης, οι αναπληρωτές υπουργοί Εθνικής 'Αμυνας Κ. Ήσυχος και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ι. Πανούσης και ο υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ν. Παρασκευόπουλος.

Το σχέδιο νόμου είναι έτοιμο προς συζήτηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πανελλήνιες 2015
SHARE:

24Media Network