Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Ποιον όρο έθεσε ο Πλεύρης για την επιστροφή τους στο ΕΣΥ

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Ποιον όρο έθεσε ο Πλεύρης για την επιστροφή τους στο ΕΣΥ
, 6 2022. . ( /EUROKINISSI) Eurokinissi

Υπό συγκεκριμένους όρους, οι οποίοι βέβαια ισχύουν και για τους εργαζόμενους σε ολόκληρο τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, θα εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ για την επιστροφή των υγειονομικών στο ΕΣΥ. Πόσοι θα επιστρέψουν.

Επιστρέφουν άμεσα στην εργασία τους ακόμη 1.700 υγειονομικοί υπάλληλοι που βρίσκονται σε αναστολή, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού. Πρόκειται για γιατρούς, νοσηλευτές, τραπεζοκόμους και άλλες ειδικότητες εργαζομένων που στελεχώνουν την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Υγεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 24/7, ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης, εκτίμησε εκ νέου τα επιδημιολογικά δεδομένα και είναι έτοιμος να εφαρμόσει κατά γράμμα και χωρίς νομικά τρικ την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για λήξη της αναστολής της.

Ο μοναδικός όρος που αναμένεται να θέσει, σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS24/7 ο υπουργός Υγείας, είναι οι υγειονομικοί να κάνουν rapid test μία φορά την εβδομάδα (αλλά ίσως και δύο ειδικά για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που έχουν άμεση επαφή με ασθενείς), με δικά τους έξοδα, δηλαδή ό,τι ισχύει και για όλους τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

«Συνολικά 7.000 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί είναι σε αναστολή, όμως οι 5.300 εργάζονται ήδη με πιστοποιητικό νόσησης, το οποίο έχει διάρκεια έξι μηνών. Κρατήσαμε χαμηλούς τόνους, διότι θεωρούμε ότι ο μαζικός εμβολιασμός βοήθησε την κατάσταση. Θεωρούμε αυτονόητο να γίνεται τεστ Covid στους εργαζομένους στην Υγεία. Διευκρινίζω ότι σε καμία περίπτωση η στάση μας δεν σημαίνει ότι στέλνουμε μήνυμα κατά του εμβολιασμού», δηλώνει στο NEWS 24/7 o Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) .

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πλεύρης είχε δηλώσει ότι το υπουργείο Υγείας θα σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ για την επιστροφή των υγειονομικών στην εργασία τους, αλλά «υπό όρους και προϋποθέσεις που θα προστατεύουν την υγεία των ασθενών».

«Θα σεβαστούμε και θα εφαρμόσουμε την απόφαση του ΣτΕ, αλλά δεν θα επιτρέψουμε να γίνει δυναμίτιδα στη δημόσια υγεία», είπε τη Δευτέρα μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι αναμένει πρώτα τη δημοσίευση της απόφασης του δικαστηρίου, ώστε να δει αναλυτικά την απόφαση και εξέφρασε την ελπίδα θα αφήνει τη δυνατότητα στο υπουργείο Υγείας να επανέλθει, δηλαδή να μπορεί να επαναξιολογήσει το θέμα, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία είναι δυναμικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα