Ανήλικοι διακινούσαν πλαστά 50ευρα που αγόρασαν στο Ίντερνετ

Ανήλικοι διακινούσαν πλαστά 50ευρα που αγόρασαν στο Ίντερνετ
Πλαστά 50ευρα AP

Οι ανήλικοι προμηθεύτηκαν μέσω διαδικτύου πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, τα οποία διαμοίρασαν μεταξύ τους και προέβησαν στην εξαργύρωση αρκετών από αυτά, πραγματοποιώντας αγορές προϊόντων μικρής αξίας από καταστήματα.

Πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ αγόρασαν από το διαδίκτυο ανήλικοι Ροδίτες και άρχισαν να τα χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους σε καταστήματα του νησιού μέχρι που η δραστηριότητα τους έγινε αντιληπτή και συνελήφθηκαν από την αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν δυο 16χρονοι και οι γονείς τους κατηγορούμενοι για προμήθεια- κατοχή- κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων και για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων. Στην ίδια υπόθεση η ποινική δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει άλλους τρεις νεαρούς ηλικίας 15, 16 και 17 ετών.

Οι κατηγορούμενοι προμηθεύτηκαν μέσω διαδικτύου πλαστά χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας των 50 ευρώ, τα οποία διαμοίρασαν μεταξύ τους και τις προηγούμενες μέρες προέβησαν στην εξαργύρωση αρκετών από αυτά, πραγματοποιώντας αγορές προϊόντων μικρής αξίας από καταστήματα.

Σε έρευνες που έγιναν παρουσία δικαστικού λειτουργού στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: 25 πλαστά χαρτονομίσματα των πενήντα ευρώ, το χρηματικό ποσό των 235 ευρώ, ως προερχόμενο από την χρησιμοποίηση-εξαργύρωση των πλαστών χαρτονομισμάτων.

Επίσης κατασχέθηκαν 3 πλαστά χαρτονομίσματα που εντοπίσθηκαν σε καταστήματα, ενώ υπολογίζεται ότι οι δράστες έχουν χρησιμοποιήσει αλλά 8. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα