Ανησυχία από τις κατολισθήσεις σε τρεις κοινότητες της Ηλείας

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Σπίτια εκκενώθηκαν στην κοινότητα των Μύλων ενώ αναμένεται ειδικό κλιμάκιο του ΙΓΜΕ για την αποτίμηση της κατάστασης.

Τρεις κοινότητες του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω κατολισθήσεων, ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Διονύσης Μπαλιούκος, ο οποίος πρόσθεσε ότι τη Δευτέρα αναμένεται κλιμάκιο του ΙΓΜΕ.

Ειδικότερα, όπως είπε ο δήμαρχος, «αναγκαστήκαμε να εκκενώσουμε έξι σπίτια στην κοινότητα Μύλοι, διότι αποκολλήθηκαν πέτρες, ενώ οι κάτοικοι φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της Ανδρίτσαινας».

ADVERTISING

Επίσης, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Διονύσης Μπαλιούκος, «προβλήματα από τις κατολισθήσεις καταγράφονται και στην κοινότητα Πλατιάνα».

Μάλιστα, όπως σημειώνει, «στη συγκεκριμένη περιοχή είχαν γίνει έργα μετά τις φωτιές του 2007, όμως οι κατολισθήσεις έγιναν σε σημείο όπου θεωρείτο ότι ήταν ασφαλές».

Ακόμη, αντίστοιχα προβλήματα παρατηρούνται και στην κοινότητα Λυνίσταινα, αλλά σύμφωνα με τον δήμαρχο, «τα φαινόμενα κατολισθήσεων που έχουν εκδηλωθεί δεν είναι κοντά στα σπίτια». Όμως, όπως προσθέτει, «φοβόμαστε τυχόν επέκταση των κατολισθήσεων προς την κατοικημένη περιοχή».

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network