Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή – Απεργούν οι υπάλληλοι

Διαμαρτυρία στην οδό Ερμού για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 16 Ιουλίου 2017. Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος (ΕΕΚΕ), η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας απηύθυναν καλέσματα σε εργαζομένους και καταναλωτές να μη δουλέψουν και να μην ψωνίσουν την αυριανή μέρα αλλά να συγκεντρωθούν στην Ερμού με σύνθημα "Κυριακή κλειστά- Δεν ψωνίζω, δεν δουλεύω".
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
Διαμαρτυρία στην οδό Ερμού για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 16 Ιουλίου 2017. Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος (ΕΕΚΕ), η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας απηύθυναν καλέσματα σε εργαζομένους και καταναλωτές να μη δουλέψουν και να μην ψωνίσουν την αυριανή μέρα αλλά να συγκεντρωθούν στην Ερμού με σύνθημα "Κυριακή κλειστά- Δεν ψωνίζω, δεν δουλεύω". (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Κινητοποιήσεων συνέχεια για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων

Νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία έχει εξαγγείλει για αυτή την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), αντιδρώντας στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, καθώς πρόκειται για μια απ' αυτές που θα είναι ανοιχτά. Συγκεκριμένα αυτή τη φορά ως η πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων.

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΟΙΥΕ: «Στις 14 Γενάρη, για μια ακόμα Κυριακή, οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο καλούνται να ξεχάσουν την ημέρα ανάπαυσής τους, να ξεχάσουν τις οικογένειές τους και τον ελεύθερο χρόνο τους και να προσέλθουν να εργαστούν, διότι έτσι έχουν αποφασίσει οι δανειστές, η Κυβέρνηση και οι μεγάλοι εργοδότες.

ADVERTISING

Αυτή την Κυριακή 14.1.2018 και μετά από 3 συνεχόμενες Κυριακές το Δεκέμβρη, θα λειτουργήσουν ξανά όλα τα εμπορικά καταστήματα και οι αλυσίδες, λόγω των εκπτώσεων, όπως προβλέπει η Μνημονιακή νομοθεσία του 2013 (Ν.4177/13), την οποία η Κυβέρνηση άφησε άθικτη».

Καταλήγοντας η ΟΙΥΕ αναφέρει: «Οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο δεν το βάζουμε κάτω!

· Συνεχίζουμε τον αγώνα και την αντίστασή μας να καταργηθούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι που επιτρέπουν τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

· Είναι νόμοι που καταστρέφουν την οικονομία, τον κλάδο, τους εργαζόμενους.

· Είναι νόμοι που κάνουν τους εργαζόμενους ακόμα πιο λάστιχο, που εντείνουν την εκμετάλλευση και διευρύνουν την εργασιακή ζούγκλα.

Συμμετέχουμε όλοι στην Απεργία του κλάδου, την Κυριακή 14.1.2018 και στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις των Σωματείων και των Εργατικών Κέντρων.

Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές μας! Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής – Αργίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αρχίζουν τη Δευτέρα οι εκπτώσεις- Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Πρεμιέρα σήμερα για τις χειμερινές εκπτώσεις - Τι να προσέξετε

SHARE:

24Media Network