Άνοιγμα λογαριασμών για τα χρέη της Elfe προς τη ΔΕΠΑ

Άνοιγμα λογαριασμών για τα χρέη της Elfe προς τη ΔΕΠΑ

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος ζήτησε να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί φυσικών και νομικών προσώπων και συγγενών της εταιρείας ELFE.

Αίτημα για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών φυσικών και νομικών προσώπων καθώς και συγγενών των ελεγχόμενων προσώπων στο πλαίσιο των ερευνών για την εταιρεία ELFE, έχει υποβάλει η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Η ανεξάρτητη αρχή, που εδώ και αρκετό καιρό, έχει ξεκινήσει να ερευνά την επίμαχη εταιρία και τις οφειλές που η ίδια φέρεται να έχει προς τη ΔΕΠΑ. Εκτός από τους τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα, έχουν σταλεί αντίστοιχα ερωτήματα και προς τις αρμόδιες αρχες του εξωτερικού προκειμένου να εντοπιστούν, εάν υπάρχουν, περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκόμενων νομικών και φυσικών προσωπων.

ADVERTISING

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το καλοκαίρι του 2017 και μετά η ΔΕΠΑ αποστέλλει στις εισαγγελικές αρχές καταστάσεις ανά τακτά διαστήματα, στις οποίες εμφανίζεται η κίνηση λογαριασμού των ELFE για τις οφειλές προς τη ΔΕΠΑ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ήδη η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έχει στην κατοχή της πληροφοριακό δελτίο με τα ευρήματα που έχει συγκεντρώσει η Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι η δικογραφία για τα Ελληνικά Χημικά Λιπάσματα βρίσκεται σε ανακριτή, μετά την άσκηση ποινικών διώξεων. Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου το 2017, η ζημία σε βάρος της φέρεται να ανήλθε στα 115 εκατομμύρια ευρώ. Όπως κατήγγειλαν, οι καταναλώσεις αερίου της ELFE από τη ΔΕΠΑ καλύπτονταν τα τελευταία δύο χρόνια αποκλειστικά με μεταχρονολογημένες επιταγές διαφόρων επιχειρήσεων, πολλές από τις οποίες ήταν συνδεδεμένες με την ELFE. Έτσι, το χρέος συνέχιζε να διογκώνεται, αποκλείοντας το ενδεχόμενο είσπραξής του. Παράλληλα, δίωξη έχει ασκηθεί και κατά του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΠΑ, Θεόδωρου Κιτσάκου, και άλλων στενών συνεργατών του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, για κακουργηματική απιστία σχετικά με την υπόθεση των χρεών που προκλήθηκαν στη ΔΕΠΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έρευνα για τον Πετσίτη και την υπόθεση ΔΕΠΑ

Δίωξη κατά του πρώην Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΠΑ

SHARE:

24Media Network