Άνθιμος: Θανάσιμο αμάρτημα η ομοφυλοφιλία

ΝΑΥΠΛΙΟ-Εκδηλώσεις για την Προσωπικότητα του Ιωάννη Καποδίστρια.
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών διοργάνωσε Τριήμερες Εκδηλώσεις για την Προσωπικότητα του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αθήνα και το Ναύπλιο από την Παρασκευή 30 Μαΐου έως και την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014.
Την Κυριακή στο Ναύπλιο έγινε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ. Ο Εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, εκφώνησε την κατατακτήριο ομιλία των Εκδηλώσεων και στη συνέχεια ακολούθησε  Οδοιπορικό μνήμης των συμμετεχόντων από την οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος (φωτογραφία το σημείο δολοφονίας), όπου πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνος δέησις υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Ιωάννη Καποδίστρια.
Παρόντες ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, ο υφυπουργός πολιτισμού και αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός , ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  ΑΝΘΙΜΟΣ.(eurokinissi Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΝΑΥΠΛΙΟ-Εκδηλώσεις για την Προσωπικότητα του Ιωάννη Καποδίστρια. Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών διοργάνωσε Τριήμερες Εκδηλώσεις για την Προσωπικότητα του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αθήνα και το Ναύπλιο από την Παρασκευή 30 Μαΐου έως και την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014. Την Κυριακή στο Ναύπλιο έγινε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ. Ο Εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, εκφώνησε την κατατακτήριο ομιλία των Εκδηλώσεων και στη συνέχεια ακολούθησε Οδοιπορικό μνήμης των συμμετεχόντων από την οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος (φωτογραφία το σημείο δολοφονίας), όπου πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνος δέησις υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Ιωάννη Καποδίστρια. Παρόντες ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, ο υφυπουργός πολιτισμού και αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός , ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ.(eurokinissi Βασίλης Παπαδόπουλος) EUROKINISSI

Νέο ξέσπασμα του Μητροπολίτη Άνθιμου κατά των ομοφυλοφίλων. Τι δήλωσε στα "Καρντάσιανς"

Για  τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά και το θέμα των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων, μίλησε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξή στην εκπομπή "Καρντάσιανς" του ΑΝΤ1.

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την ομοφυλοφιλία "θανάσιμο αμάρτημα", ενώ είπε ότι υπάρχουν ομοφυλόφιλοι και στο χώρο της Εκκλησίας, διαχωρίζοντάς την από την κοινωνία.

ADVERTISING

"Αυτό για την πίστη μας, αγιογραφικά, είναι θανάσιμο αμάρτημα. Είναι γραμμένο στην Αγία Γραφή, δεν χωράει κουβέντα" είπε για την ομοφυλοφιλία, προκαλώντας τον Γρηγόρη Αρναούτογλου να τον ρωτήσει αν "υπάρχουν ομοφυλόφιλοι μέσα στην Εκκλησία".

"Αυτό είναι άλλο. Και κλέφτες υπάρχουν. Δεν είναι απόρριψη. Εσάς σας αρέσει ακόμη και να γίνεται γάμος μεταξύ αντρών και μεταξύ γυναικών; Τους ομοφυλόφιλους δεν θα τους κρίνω. Θα πω τη γνώμη μου και την ευχή μου και ας κάνουν ότι θέλουν. Αλλά να μου φέρουν απ' έξω αυτό το προϊόν για να παρελάσει και μάλιστα πολλές φορές και με γυμνότητα μέσα στη δική μου την επαρχία, πνευματικά εννοώ δική μου, και να περάσει και από τις εκκλησίες όπως ήθελαν και δεν τους άφησα γιατί είπα ότι θα γίνει χαλασμός. Αυτό δεν ανέχομαι. Αλλιώς καλή μετάνοια να έχουν οι άνθρωποι. Και δικαίωμα έχουν να ζήσουν και να κάνουν ότι θέλουν", είπε ο Άνθιμος, για να συμπληρώσει ότι "η αγκαλιά της Εκκλησίας είναι μεγάλη, αλλά είναι πολλοί και δεν τους χωράει όλους".

Ερωτηθείς για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο Ανθιμος είπε πως τον συμπαθεί ως άνθρωπο, αλλά απορρίπτει την ιδεολογία του.

Παράλληλα, δήλωσε μη πολιτικοποιημένος, ενώ ερωτηθείς για τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ανέφερε πως "έχει μία τάση εκκεντρισμού, σε κεντρίζει είτε να τον απορρίψεις, είτε να τον δεχτείς". Μάλιστα, σχολίασε και τις ενδυματολογικές του επιλογές, λέγοντας: "Δεν μου αρέσει. Ολοι στο Eurogroup είναι με το κοστούμι, μία γραβάτα και τα χαρτιά τους. Εσύ μόνος ένας με μία ενδυμασία, η οποία είναι δικαίωμά σου αλλά πρέπει να σκεφτείς τι θα προκαλέσει η ενδυμασία σου. Είναι λίγο προκλητική η ενδυμασία".

"Εγώ εθίγην όταν ο πρωθυπουργός της Ιταλίας έκανε δώρο στον Πρωθυπουργό μας μία γραβάτα", είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης αναφερόμενος στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Ρώμη και στο δώρο που του έκανε ο Ματέο Ρέντσι.

SHARE:

24Media Network