Αντιφασιστική πορεία μαθητών και καλέσματα σε “εθνικιστικές καταλήψεις” μέσω SMS

Αντιφασιστική πορεία μαθητών και καλέσματα σε “εθνικιστικές καταλήψεις” μέσω SMS
MotionTeam

Η πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας καλεί σε πορεία κόντρα στον φασισμό και τον εθνικισμό με αφορμή τα καλέσματα καταλήψεων για το Μακεδονικό.

Η “Πρωτοβουλία για το Συντονισμό Σχολείων & Μαθητών Αθήνας” καλεί σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι σε συλλαλητήριο στα Προπύλαια, ενάντια στις “εθνικιστικές καταλήψεις για τη Μακεδονία”.

Στο κείμενο που ανήρτησε η “Πρωτοβουλία” στο Facebook αναφέρει ότι “την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου διάφορες ακροδεξιές, φασιστικές ομάδες προσπαθούν να υποκινήσουν μαθητικές εθνικιστικές καταλήψεις σε σχολεία της χώρας. Η πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας καλεί όλους τους αγωνιστές μαθητές να μπουν μπροστά και να μην επιτρέψουν στους φασιστές να βρουν χώρο έκφρασης στα σχολεία μας”.

Αναλυτικότερα:

“Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου διάφορες ακροδεξιές φασιστικές ομάδες προσπαθούν να υποκινήσουν μαθητικές εθνικιστικές καταλήψεις σε σχολεία της χώρας.

Συντονίζουμε πολύμορφες δράσεις, κρεμάμε αντιφασιστικά πανό και κάνουμε εκδηλώσεις στα σχολεία μας για να μην χαρίσουμε ούτε μια μέρα εθνικιστικής φιέστας στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και τους υποστηρικτές του μίσους και του ρατσισμού.

ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ-ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ

Συμμετέχουμε όλοι μας στις πανεκπαιδευτικες πορείες στις 29/11, για να δώσουμε την πραγματική μάχη για ένα σχολειο στο ύψος των αναγκών μας και δεν αφήνουμε τις παρακρατικές αυτές ομάδες να μας αποπροσανατολίσουν!

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!!

Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας”.

Καλούν σε καταλήψεις μέσω SMS

Σημειώνεται πως την ίδια ώρα, ομάδα στο Facebook που υπογράφει ως “Συντονιστική Μαθητική Επιτροπή για τη Μακεδονία” απευθύνει κάλεσμα για καταλήψεις σχολείων σήμερα.

Στο SMS που φέρεται να διακινείται σε κινητά μαθητών αναφέρεται: “Έκτακτο. Την επόμενη Πέμπτη 29/11 κάλεσμα για πανελλαδική κατάληψη σε όλα τα σχολεία της χώρας με θέμα εθνικά θέματα, Μακεδονικό, Κατσίφας και Β. Ηπειρος. Μιλήστε με όλοι με τα 15μελή σας και τους συλλόγους γονέων και κανονίστε την κατάληψη. Μην φοβάστε για ποινικά θέματα. Δεν υπάρχει ανησυχία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα