Ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ για την καθυστέρηση 30 λεπτών που στοίχισε τη ζωή στον 79χρονο στην Κέρκυρα

Ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ για την καθυστέρηση 30 λεπτών που στοίχισε τη ζωή στον 79χρονο στην Κέρκυρα
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, Φωτο. Αρχείου Eurokinissi

Με αφορμή τη μοιραία για έναν 79χρονο καθυστέρηση του ασθενοφόρου, ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Μιλτιάδης Μυλωνάς μίλησε στον News 24/7 για την κατάσταση, η οποία επικρατεί στο νησί.

Μοιραία απέβη για έναν 79χρονο Κερκυραίο η καθυστέρηση του ασθενοφόρου, που κλήθηκε, όταν ο άτυχος ηλικιωμένος εμφάνισε ακατάσχετη αιμορραγία, καθώς, λόγω νεφρικής ανεπάρκειας, υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση και έσπασε στο χέρι του η ειδική συσκευή «επικοινωνίας» φλέβας- αρτηρίας.

Την καθυστερημένη άφιξη του ασθενοφόρου παραδέχθηκε μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και στον Γιώργο Βούλγαρη και την εκπομπή “Διαδρομές στην Ενημέρωση” ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, Μιλτιάδης Μυλωνάς. «Στην Κέρκυρα, υπάρχουν τρία ασθενοφόρα, εκ των οποίων τα οποία λειτουργούν, 2 το πρωί, 3 το μεσημέρι και 2 το βράδυ. Τα δύο ασθενοφόρα αυτά συμπτωματικά εντελώς – μερικές φορές παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και η τύχη – ήταν σε δύο περιστατικά καρδιολογικά και το τρίτο γύριζε από περιστατικό το οποίο ήταν στο βόρειο μέρος του νησιού. Αποτέλεσμα ήταν να καθυστερήσουμε γύρω στα 30 λεπτά, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να μην αντέξει και να χάσει τη ζωή του» σημείωσε ο Μιλτιάδης Μυλωνάς.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να δημιουργηθεί και μια βάση ασθενοφόρων στο νότιο μέρος του νησιού στην περιοχή της Λευκίμμης ενώ σημείωσε ότι είναι στη δημιουργία βάσης ελικοπτέρων στο Άκτιο καθώς θα καλύπτει όχι μόνο τα Ιόνια νησιά αλλά και την περιοχή της ορεινής Ευρυτανίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα