Απεργία: Ακινητοποιημένα τα τρένα Τρίτη και Τετάρτη

Απεργία: Ακινητοποιημένα τα τρένα Τρίτη και Τετάρτη
Προαστιακός Eurokinissi

Ποια ακριβώς μέσα αφορά η νέα απεργιακή κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και ποιες ώρες και ημέρες θα τραβήξουν χειρόφρενο τα τρένα.

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις λαμβάνουν χώρα από την Τρίτη στην Αττική και επηρεάζουν κυρίως τον προαστιακό αλλά και τη λειτουργία των τρένων σ’ ‘όλη την επικράτεια.

Οι κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

Τρίτη 8 Οκτωβρίου: Στάσεις εργασίας μεταξύ 5:00 π.μ. – 8:00 π.μ., 13:00 – 16:00 και 21:00 – 24:00 (αναμένεται να επηρεαστούν όλα τα δρομολόγια που έχουν επίσημη ώρα αναχώρησης ή άφιξης κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας)

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου: 24ωρη απεργία.

Εννοείται πως το Μετρό δεν θα κινείται στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αναφέρει: “Η ανεπίτρεπτη κωλυσιεργία που επιδεικνύει η διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως προς το ζήτημα της υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας, η οποία έχει λήξει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην καλύπτονται από συλλογική σύμβαση, και να τίθεται σε κίνδυνο το εργασιακό τους μέλλον, ενόψει μάλιστα και της συγχώνευσης της εταιρείας που πρόσφατα εξαγγέλθηκε.

Η συλλογική σύμβαση εργασίας του ΟΣΕ που έχει ήδη υπογραφεί από το Μάρτιο και βρίσκεται ‘εγκλωβισμένη’ στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να τύχει της έγκρισης της κυβέρνησης για ζητήματα που έχουν συμφωνηθεί. Αντιδρούμε στο νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, μέσω του οποίου προωθούνται πρωτόγνωρες διαδικασίες, που όχι μόνο καταπατούν τα εργασιακά μας δικαιώματα – όσα μας έχουν απομείνει – αλλά προωθούνται και διαδικασίες ηλεκτρονικού φακελώματος των συνδικάτων.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα