Απεργία στα μέσα μεταφοράς την Τετάρτη (8/03) – Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ

Απεργία στα μέσα μεταφοράς την Τετάρτη (8/03) – Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ
Απεργία στο μετρό ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Στην απεργία της Τετάρτης (8/3) της ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχουν εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ, όπως ανακοίνωσαν έξι σωματεία, διεκδικώντας -μεταξύ άλλων- να αποδοθεί Δικαιοσύνη για το δυστύχημα στα Τέμπη. Τα αιτήματα των εργαζομένων.

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης 8 Μαρτίου, που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, ανακοίνωσαν εργαζόμενοι των μέσων σταθερής τροχιάς.

Με ανακοίνωσή τους έξι σωματεία αναφέρουν πως Μετρό, Ηλεκτρικός και Τραμ θα λειτουργήσουν τις ώρες 11:00-17:00 προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδηλωτές και διαδηλώτριες να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ., παρακολουθώντας συγκλονισμένοι, όπως δηλώνουν, το δυστύχημα στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, ζητούν να μην περάσει στη λήθη και να αποδοθούν ευθύνες «όσο ψηλά και εάν βρίσκονται».

Παράλληλα, διεκδικούν προσλήψεις μόνιμου και τακτικού προσωπικού στη ΣΤΑ.ΣΥ., προμήθεια όλων των αναγκαίων ανταλλακτικών και την αποκατάσταση όλων των συρμών.

Στην απεργία συμμετέχουν το σωματείο εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ., το σωματείο ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων κίνησης στη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. (ΣΗΕΚ), ο σύλλογος εργαζομένων ΤΡΑΜ (ΣΕΤ), το σωματείο ηλεκτροδηγών, ΤΡΑΜ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΗΤΑ), το συνδικάτο σταθμαρχών – εργαζομένων «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ», το σωματείο εργαζομένων κέντρου ελέγχου λειτουργία μετρό Αθηνών (ΣΕΚΕΛΜΑ).

Σημειώνεται πως το μεσημέρι της Τετάρτης αναμένονται οι αποφάσεις του ΣΕΛΜΑ (Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθήνας).

Η ανακοίνωση

– ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ.ΣΥ.

– ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. (ΣΗΕΚ)

-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΜ (ΣΕΤ)

– ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΤΡΑΜ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΗΤΑ)

– ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ»

– ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ (ΣΕΚΕΛΜΑ)

“Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ., βαθιά συγκλονισμένοι από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, απαιτώντας να αποδοθούν πραγματικές ευθύνες όσο ψηλά και εάν βρίσκονται, για να μην περάσει το έγκλημα των Τεμπών στη λήθη και για να ανατραπεί η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, που βάζει την προστασία της ανθρώπινης ζωής στο ζύγι του κόστους.

Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για προσλήψεις μόνιμου και τακτικού προσωπικού στη ΣΤΑ.ΣΥ., την προμήθεια όλων των αναγκαίων ανταλλακτικών και την αποκατάσταση όλων των συρμών.

Θεωρούμε ότι η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. πρέπει να σταματήσει να αναζητά τρόπους ποινικοποίησης των αγώνων μας και να επιζητήσει τον διάλογο με τους εργαζόμενους, να λάβει σοβαρά υπόψη τις παρατηρήσεις μας και να προωθήσει το συντομότερο δυνατό λύσεις, ώστε να ενισχυθεί στο μέγιστο βαθμό η ασφάλεια των συγκοινωνιών των Μέσων Σταθερής Τροχιάς.

Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, καθώς και στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στην πλατεία Συντάγματος και ώρα 13:00.

Προς διευκόλυνση της προσέλευσης των διαδηλωτών στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, ενημερώνουμε ότι τα μέσα σταθερής τροχιάς θα λειτουργήσουν από τις 11:00 έως τις 17:00.

Υ.Γ. Την ευθύνη για την ανακοίνωση των πρώτων και τελευταίων δρομολογίων φέρει αποκλειστικά η Διοίκηση της εταιρείας, λαμβάνοντας πάντα υπόψη το χρονικό διάστημα που απαιτείται αντίστοιχα, για τη θέση των μέσων σταθερής τροχιάς σε λειτουργία και στάθμευση, όπως γίνεται καθημερινά”.

Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν, από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ συμμετέχοντας με αυτό τον τρόπο στην κινητοποίηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ διεκδικεί ασφαλή και σύγχρονη συγκοινωνία για όλους και για τον λόγο αυτό δεν θα κυκλοφορήσουν την Τετάρτη λεωφορεία και τρόλεϊ.

Σημειώνεται ότι το Eργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, επισημαίνει: «Καμία συγκάλυψη και παραδειγματική τιμωρία, των πολιτικών προσώπων, που φέρουν ευθύνες. Το ΕΚΑ προκηρύσσει 24ωρη απεργία στις 8 Μάρτη και καλεί όλα τα σωματεία μέλη του να συμμετέχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις. Όλοι στις 13.00 στην πλατεία Συντάγματος».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσει

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα