Απεργούν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία – Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας

Απεργούν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία – Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας

Σε 24ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό και την "γερασμένη υλικοτεχνική υποδομή" προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι προχωρούν στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, σήμερα Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) να καταγγέλλει πως τα ταμεία αποτελούν πλέον οργανισμούς κομμένους και ραμμένους στα μέτρα της πολιτικής επίθεσης στο Κοινωνικό Κράτος και εργασιακές γαλέρες. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, ΕΦΚΑ, ΕΤΕΑΕΠ, ΟΠΕΚΑ και ΕΟΠΥΥ “αποτελούν οργανισμούς υπό συνεχή «διαμόρφωση», λειτουργώντας ουσιαστικά σαν “πιλότοι” για την εφαρμογή των νέων διοικητικών και οργανωτικών προτύπων στο δημόσιο, στη λογική του αυταρχισμού, της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και του περιορισμού βασικών τους αρμοδιοτήτων”.

Για τον ΕΦΚΑ, αναφέρουν πως, η ενοποίηση δεν υφίσταται στην πράξη, παρά μόνο στο επίπεδο της εφαρμογής των μνημονιακών υποχρεώσεων της κυβέρνησης. Καταγγέλλουν δε, πως δεν αποτελεί τίποτα παραπάνω από βιτρίνα, με οργανόγραμμα “προϊόν κομπογιανίτικης πρακτικής για την κατά παραγγελία δημιουργία ενός υδροκέφαλου, αθηνοκεντρικού, δυσλειτουργικού φορέα, ερήμην των εργαζόμενων αλλά και της κοινής λογικής”.

Στο πλαίσιο της 24ωρης κινητοποίησης, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση από τις 11:00 έξω από το υπουργείο Εργασίας, με αιτήματα, μεταξύ άλλων, την κατάργηση  του νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/16), προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αυξήσεις μισθών, ξεπάγωμα κλιμακίων, ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής, βελτίωση των συνθηκών εργασίας, επιστροφή χρημάτων σε όσους βγήκαν σε διαθεσιμότητα, επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα και του επιδόματος θέρους και αναδρομική καταβολή από την κατάργησή τους. 

Πριν από λίγο, αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εργασίας κ. Τάσο Πετρόπουλο.

Μιλώντας στο News 24/7, μετα την ολοκληρωση της συνάντησης, ο πρόεδρος της ΠΟΠΟΚΠ, Αντώνης Κουρούκλης, δήλωσε: “Ζητήσαμε να δούμε την κ. Αχτσιογλου. Μας δέχτηκε ο κ. Πετρόπουλος τελικά. Του θέσαμε όλα τα ζητήματα και εστιάσαμε κυρίως στο ζήτημα του ΕΦΚΑ, του επικουρικού και του ΕΦΑΠΑΞ και στο ζήτημα των συναδέλφων που είναι για χρόνια εγκλωβισμένοι με δικαστικές αποφάσεις. Δυστυχώς οι απαντήσεις ήταν αόριστες και παρέπεμπαν σε ένα μέλλον που κατά το υπουργείο θα έρθει μέσω της πλήρους ενοποίησης. Μας είπαν δηλαδή να πούμε στους συναδέλφους που είναι έτοιμοι να καταρρεύσουν και τους συνταξιούχους που περιμένουν τις συντάξεις τους, να κάνουν υπομονή για κάποια χρόνια ακόμη. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα