Απεβίωσε ο βετεράνος δημοσιογράφος Ευάγγελος Ευαγγελίδης

Απεβίωσε ο βετεράνος δημοσιογράφος Ευάγγελος Ευαγγελίδης

Ο βετεράνος δημοσιογράφος ήταν επί σειρά ετών ανταποκριτής του ΡΙΚ στο τμήμα της επαρχίας Αμμοχώστο

Ένας από τους γνωστούς και αγαπητούς δημοσιογράφους της Κύπρου, ο Ευάγγελος Ευαγγελίδης, απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 70 ετών, από ανακοπή καρδιάς.

Ο βετεράνος δημοσιογράφος ήταν επί σειρά ετών ανταποκριτής του ΡΙΚ στο τμήμα της επαρχίας Αμμοχώστου, το οποίο ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία. Η κηδεία του εκλιπόντος θα τελεστεί το Σάββατο.

ADVERTISING

Ο Ευάγγελος Ευαγγελίδης γεννήθηκε στο Κόγκο (Ζαϊρ), φοίτησε στην Ανώτατη Εμπορική Σχολή της Αθήνας και ξεκίνησε την δημοσιογραφική του καριέρα στην εφημερίδα «Φως των Σπορ» στην ελληνική πρωτεύουσα. Εργάστηκε σε διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων στον τηλεοπτικό σταθμό ΜEGA Κύπρου, ενώ τα τελευταία χρόνια εργαζόταν ως συνεργάτης του ΚΥΠΕ.

Ο εκλιπών ίδρυσε την πρώτη αθλητική εφημερίδα στην Κύπρο, την «Αθλητική Μάχη», ενώ με την έναρξη της ελεύθερης ραδιοφωνίας, ίδρυσε το 1987 «το Ράδιο Λάρνακα». Ήταν από τους πρώτους που εντάχθηκαν στην Εθνική Φρουρά ενώ υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Κύπρου εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για το θάνατο του Ευάγγελου Ευαγγελίδη. «Ο συνάδελφος Ε. Ευαγγελίδης, μέλος της ΕΣΚ από το 1983 και φέρων τον αύξοντα αριθμό 132 στο μητρώο της Οργάνωσης, υπήρξε δραστήριος συνδικαλιστής, ευαίσθητος και μαχητικός για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τη δημοσιογραφική οικογένεια», τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

24Media Network