Απλήρωτοι παραμένουν οι ασκούμενοι δικηγόροι

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (EUROKINISSI / ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (EUROKINISSI / ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) EUROKINISSI

Σε επιστολή του ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνα ζητά την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Νικ. Παρασκευόπουλου

"Εκκρεμότητα που δεν συνάδει προς τις αρχές της χρηστής διοίκησης και του Κράτους-δικαίου" χαρακτηρίζει ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας την μη καταβολή δεδουλευμένων τριών μηνών στους ασκούμενους δικηγόρους.

Ο ΔΣΑ μάλιστα, ζητά την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, προκειμένου να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τριών μηνών.
Στην επίμαχη επιστολή, επισυνάπτεται αίτηση-αναφορά 44 ασκουμένων δικηγόρων, οι οποίοι απασχολούνται στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών και Εφετών καθώς και στο Ειρηνοδικείο, το Πρωτοδικείο και το Εφετείο της Αθήνας. Στην αναφορά τους οι ασκούμενοι δικηγόροι διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των αμοιβών τους από τον Νοέμβριο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2015.

Τέλος, ο ΔΣΑ επισημαίνοντας  το γεγονός ότι στους ασκούμενους δικηγόρους έχουν καταβληθεί αμοιβές μόνον δύο μηνών ενώ έχουν συμπληρώσει πέντε μήνες απασχόλησης, η δε χρηματοδότηση του προγράμματος άσκησης στα δικαστήρια φέρεται ως εξασφαλισμένη από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, θεωρεί βέβαιη την παρέμβαση του Υπουργού, προκειμένου να λυθεί μια «εκκρεμότητα που δεν συνάδει προς τις αρχές της χρηστής διοίκησης και του Κράτους-δικαίου». 

SHARE:

24Media Network