Αποφυλακίστηκε ο Σειραγάκης: Είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια για ασέλγεια σε βάρος 36 ανηλίκων

Αποφυλακίστηκε ο Σειραγάκης: Είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια για ασέλγεια σε βάρος 36 ανηλίκων
Ο Νίκος Σειραγάκης Eurokinissi

Εκτός φυλακής βρίσκεται ο καταδικασμένος για παιδεραστία Νίκος Σειραγάκης. Είχε αποφυλακιστεί ξανά το 2020. Οι όροι που τέθηκαν στον προπονητή.

Ο καταδικασμένος σε 401 έτη φυλάκισης (25 εκτιτέα) για ασέλγεια σε βάρος 36 ανηλίκων Νίκος Σειραγάκης, προπονητής μπάσκετ, αποφυλακίστηκε υπό όρους.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Rethnea.gr, αφέθηκε ελεύθερος υπό τον όρο της απαγόρευσης της παρουσίας του όχι μόνο στο Ρέθυμνο όπου διέπραξε τα εγκλήματα του, αλλά σε όλη την Κρήτη, της απαγόρευσης να έρχεται σε επαφή με οποιονδήποτε ανήλικο, της υποχρέωσης του να δηλώσει μόνιμη κατοικία σε άλλη περιοχή της Ελλάδας και της υποχρέωσης του να εμφανίζεται στο κοντινότερο με την κατοικία του Αστυνομικό Τμήμα δυο φορές το μήνα.

Ο Σειραγάκης υπέβαλε αίτημα αποφυλάκισης στο Συμβούλιο της Φυλακής Τρίπολης όπου εκρατείτο, το αίτημα εξετάστηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών και έγινε δεκτό υπό τους παραπάνω όρους.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Σειραγάκης είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω,στο σπίτι του, τον Δεκέμβριο του 2011, για ασελγείς πράξεις εις βάρος τριών ανηλίκων. Οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου στην συνέχεια και στο πλαίσιο της αστυνομικής ανάκρισης ξετύλιξαν το κουβάρι της υπόθεσης για τις εγκληματικές πράξεις του σε 36 συνολικά παιδιά.

Τον Μάιο του 2013 καταδικάστηκε από το ΜΟΔ Πειραιά σε ποινή κάθειρξης 401 ετών, το 2016 το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πειραιά του επέβαλε την ίδια ποινή, ενώ δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Πριν 3 χρόνια, τον Απρίλιο του 2020, αποφυλακίστηκε υπό όρους από τις φυλακές Γρεβενών όπου εκρατείτο προκαλώντας πολλές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία αλλά και στον Δικηγορικό Σύλλογο Ρεθύμνου, ο οποίος είχε σταθεί αρωγός των θυμάτων του παιδεραστή τόσο στην πρώτη δίκη όσο και στην δεύτερη. Με παρέμβαση του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, εξετάστηκε εκ νέου το βούλευμα της αποφυλάκισης του Σειραγάκη και εν τέλει προέκυψε πως είχε παραβιάσει τους όρους της απόλυσης του, συνελήφθη εκ νέου και οδηγήθηκε στις φυλακές Τρίπολης απ’ όπου αποφυλακίστηκε πρόσφατα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα