Αποφυλακίζεται η Βίκυ Σταμάτη

Δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου για τα εξοπλιστικά την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015. Οι Γιάννος Παπαντωνίου και Βάσω Παπανδρέου κατέθεσαν στο δικαστήριο, καθώς ήταν μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999, και κλητεύτηκαν μετά από το αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων, αδίκημα για το οποίο το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του επέβαλε την ανώτατη ποινή κάθειρξης 20 ετών.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου για τα εξοπλιστικά την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015. Οι Γιάννος Παπαντωνίου και Βάσω Παπανδρέου κατέθεσαν στο δικαστήριο, καθώς ήταν μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999, και κλητεύτηκαν μετά από το αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων, αδίκημα για το οποίο το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του επέβαλε την ανώτατη ποινή κάθειρξης 20 ετών. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Ελεύθερη είναι η Βίκυ Σταμάτη,σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, μετά από αλλεπάλληλες αιτήσεις αποφυλάκισης. Οι περιοριστικοί όροι είναι 50.000 ευρώ εγγύηση, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσία στο Αστυνομικό Τμήμα 3 φορές το μήνα

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους είναι η Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, μετά από αλλεπάλληλες αιτήσεις αποφυλάκισης.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η δίκη για την "μαύρο πολιτικό χρήμα", αποφάσισε την αποφυλάκισή της και πλέον αναμένεται να αποφανθεί σχετικά με τους όρους.

Ήδη η εισαγγελέας της έδρας έχει προτείνει εγγυοδοσία ύψους 70.000 ευρώ, προκαλώντας την αντίδραση των υπερασπιστών, ενώ τελικά το ποσό που επιβλήθηκε ως εγγύηση ήταν πιο χαμηλό, στις 50.000 ευρώ.

Όπως είπε ο συνήγορος της, Φραγκίσκος Ραγκούσης: "βάλτε της όποιον όρο θέλετε έκτος από αυτόν. Αυτή τη στιγμή πένονται. Δεν έχουν να συντηρήσουν ούτε ο ένας τον άλλον. Δεν υπάρχει δυνατότητα να μαζέψουν ούτε τρία χιλιάρικα. Συντηρούνται στη φυλακή από 10-20 ευρώ που θα δώσουν φίλοι και συγγενείς. Είναι σαν να τη σταυρώνεται. Περιμένει πως και πως να πάει στο παιδί της. Βάλτε της ακόμα και κατ' οίκον περιορισμό".

Οι περιοριστικοί όροι της αποφυλάκισης

Με τους περιοριστικούς ορούς της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης τρεις φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα, της αφαίρεσης διαβατηρίου, της υποχρεωτικής διαμονής στη διεύθυνση που δήλωσε στο δικαστήριο και της καταβολής χρηματικής εγγυοδοσίας ύψους 50.000 ευρώ, αποφυλακίζεται η Βίκυ Σταμάτη.

"Με άκρα επιείκεια το δικαστήριο αποφάσισε και για τους όρους και για την εγγυοδοσία" είπε σχετικά η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Οι αιτήσεις αποφυλάκισης και η απόδραση της συζύγου του πρώην υπουργού

Έξι απορρίψεις αποφυλάκισης βίωσε η Βίκυ Σταμάτη, πριν οι δικαστικές αρχές κρίνουν τελικά πως μπορεί να βγει από τη φυλακή με περιοριστικούς όρους. Η τελευταία απόφαση ήρθε τον περασμένο Ιούνιο και συνδέθηκε με την επιχείρηση απόδρασής της από την κλινική μονάδα στο Δαφνί.

Η απόδραση της Βίκυς Σταμάτη έγινε μεταξύ 01:00 και 05:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης 2 Απριλίου και πιθανόν από μπαλκόνι, καθώς η μπαλκονόπορτα του δωματίου της βρέθηκε ανοιχτή. Την ευθύνη της απόδρασής της έχουν οι δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι την φρουρούσαν επί 24ωρου βάσεως, σε τρεις διαδοχικές βάρδιες. Μάλιστα αυτή την ώρα, έχουν προσαχθεί και εξετάζονται στην Ασφάλεια Δυτικής Αττικής, ενώ δεν είναι απίθανο να σχηματιστεί εναντίον τους δικογραφία και να ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτόφωρου.

Σημειώνεται ότι η Βίκυ Σταμάτη νοσηλευόταν στο ΨΝΑ από 26/12 του 2013, εκτίοντας ποινή 12 ετών για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη, Άκης Τσοχατζόπουλος, Δίκη Τσοχατζόπουλου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βρέθηκε η Βίκυ Σταμάτη

Πρόταση να απορριφθεί ξανά η αποφυλάκιση Σταμάτη

SHARE:

24Media Network