Αποκάλυψη για την υπόθεση της νοσοκόμας: “Δεν ήταν αποκλειστική, πέθανε από ανακοπή”

Αποκάλυψη για την υπόθεση της νοσοκόμας: “Δεν ήταν αποκλειστική, πέθανε από ανακοπή”
Το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019. Το Σάββατο 30/06 κατά τη διάρκεια ενός από τους συχνούς ελέγχους ρουτίνας από την Αστυνομία που γίνονται σε νοσοκομεία για τον εντοπισμό ατόμων που εργάζονται παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες, 50χρονη γυναίκα από την Αρμενία φαίνεται φοβήθηκε τον έλεγχο και επιχείρησε να διαφύγει, πηδώντας από το παράθυρο του 1ου ορόφου στο κενό, όμως κατά πτώση της τραυματίστηκε σοβαρά. Αμέσως μεταφέρθηκε στα Επείγοντα, όμως λίγο αργότερα κατέληξε. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Τι λέει στο ραδιόφωνο του News 24/7 ο Χάρης Μοβζεσιάν, φίλος της γυναίκας που σκοτώθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, αλλά και ο Πάνος Παπανικολάου, γ.γ. Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών, καθώς και η πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας αποκλειστικών νοσηλευτριών.

Δεν ήταν αποκλειστική νοσηλεύτρια, ήταν μια γυναίκα που φρόντιζε μια κυρία στο σπίτι της και την ακολούθησε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε.

Αυτό τόνισε στο Ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 ο Χάρης Μοβσεσιάν, φίλος της γυναίκας που το πρωί του Σαββάτου έπεσε απο το μπαλκόνι του Γενικού Κρατικού Νίκαιας προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο.

Για 5 χρόνια φρόντιζε τον κατάκοιτο πατέρα μου, είπε ο κ. Μοβζεσιάν και πρόσθεσε πως η Γκαϊανέ Κασαρτζιάν ζούσε 25 χρόνια στην Ελλάδα, αλλά χωρίς άδεια παραμονής, παρά το γεγονός πως ο ίδιος την παρότρυνε συνεχώς να βγάλει.

Δούλευε περισσότερο σε σπίτια με ηλικιωμένους, τόνισε ο κ. Μοβζεσιάν και πρόσθεσε οτι “δεν κράταγε τίποτα εδώ, τα έστελνε όλα για τα παιδιά και τα εγγόνια”.

Ο κ. Μοβζεσιάν έκανε λόγω για “καρφωτή” η οποία οδήγησε τους αστυνομικούς στο θάλαμο και τη γυναίκα στο μπαλκόνι, απ’ όπου έπεσε στο κενό.

“Δεν πέθανε αμέσως, προσπάθησαν να την φροντίσουν οι γιατροί κι απ’ ότι έμαθα πέθανε από ανακοπή, καθώς είχε την καρδιά της” πρόσθεσε.

Πάνος Παπανικολάου – γενικός γραμματέας Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών

Για κυκλώματα δουλεμπορίας που αλωνίζουν στα δημόσια νοσοκομεία και εκμεταλλεύονται τη μαύρη εργασία παράνομων αποκλειστικών νοσηλευτριών έκανε λόγο στο σταθμό μας ο γενικός γραμματέας Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών Πάνος Παπανικολάου.

Πρόσθεσε οτι “αν μια γυναίκα παίρνει 50 ευρώ αυτοί θα πάρουν τα 20 και θα τις αφήσουν τα 30. Απειλούν και προϊσταμένες νοσοκομείων, άλλες νοσηλεύτριες εκτός του κυκλώματος και δρουν ανενόχλητοι από υπουργούς και διοικητές”.

“Μπαινοβγαίνουν στο νοσοκομείο διάφοροι κύριοι που δεν τους ενοχλεί κανείς και μάλιστα έχουν και κινητά τηλέφωνα πάνω. Γιατί δεν γίνεται μια έρευνα με βάση το κινητό να βρεθούν;” αναρωτήθηκε ο κ. Παπανικολάου.

“Η ουσία είναι γιατί χρειαζόμαστε αποκλειστικές νοσηλεύτριες. Σε καμία χώρα του κόσμου δεν γίνεται αυτό. Εδώ υπάρχουν τραγικές ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού και όταν οι συγγενείς δεν μπορούν να κάνουν μέρος του νοσηλευτικού έργου αναγκάζονται να επιστρατεύουν αποκλειστικές νοσηλεύτριες” συμπλήρωσε.

Με έχουν απειλήσει και εμένα προσωπικά, πήγαμε και σε αστυνομία και σε εισαγγελέα αλλά αποτέλεσμα κανένα

Για κυκλώματα που λυμαίνονται τον χώρο των νοσοκομείων και εκμεταλλεύονται εργαζόμενες, μίλησε στο σταθμό μας η πρόεδρος πανελλήνιας ομοσπονδίας αποκλειστικών νοσηλευτριών Κωνσταντίνα Σιώρη.

“Με έχουν απειλήσει και εμένα προσωπικά, πήγαμε και σε αστυνομία και σε εισαγγελέα αλλά αποτέλεσμα κανένα” πρόσθεσε,

“Η διαδικασία αρχίζει από αυτούς που διακινούν τα καρτελάκια που γράφουν “ελληνίδες αποκλειστικές” και τις τιμές. Αν πάρεις στο κινητό τηλέφωνο, δεν απαντά, και στη συνέχεια καλούν εκείνοι από άγνωστο νούμερο”, πρόσθεσε.

“Κάποιες φορές χρειάστηκε να φύγουμε αστυνομική συνοδεία απο το νοσοκομείο γιατί μας απειλούν με τη ζωή και την οικογένεια, “θα σε σκοτώσουμε, θα βρεθείς στο χαντάκι” μας λένε. Τα φαινόμενα βίας και απειλών είναι καθημερινά” πρόσθεσε.

Αν υπήρχε η βούληση από την πολιτεία, δεν θα υπήρχε καν θέμα, συμπλήρωσε η κα Σιώρη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα