Απολογείται ο Κώστας Σακκάς

ΑΘΗΝΑ-Δηλώσεις του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας// Φωτογραφίες των συλληφθέντων δίνονται στη δημοσιότητα// στη Νέα Σμύρνη, επί της οδού Καισαρείας, ΣΑΚΚΑΣ Κωνσταντίνος.(ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ)
ΑΘΗΝΑ-Δηλώσεις του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας// Φωτογραφίες των συλληφθέντων δίνονται στη δημοσιότητα// στη Νέα Σμύρνη, επί της οδού Καισαρείας, ΣΑΚΚΑΣ Κωνσταντίνος.(ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ) EUROKINISSI

Αντιμέτωπος με την προφυλάκισή του για τρίτη φορά ο Σακκάς. Συλλαλητήριο στη Λουκάρεως

Απολογείται σήμερα, μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε την περασμένη Παρασκευή, ο κατηγορούμενος για υποθέσεις τρομοκρατίας Κώστας Σακκάς.

Η αντιτρομοκρατική συνέλαβε εκ νέου τον κ. Σακκά την προηγούμενη Πέμπτη μετά από την έκδοση εντάλματος για πράξεις του άρθρου 187Α του ποινικού κώδικα περί εγκληματικής οργάνωσης και κατάρτισης ένοπλης ομάδας.

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης διοργανώθηκε το πρωί στο εφετείο στην οδό Λουκάρεως.

Ο Κ. Σακκάς είχε συλληφθεί ξανά από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία την Πέμπτη, καθώς αποτυπώματά του ταυτοποιήθηκαν με αποτυπώματα στη γιάφκα στο Χαλάνδρι.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., τα αποτυπώματά του ταυτοποιήθηκαν και στο σπίτι του Τάσου Θεοφίλου στη Λαμία, ο οποίος δικάζεται αυτές τις ημέρες για την αιματηρή ληστεία στην Πάρο, αλλά και σε σταθερά σημεία σε γιάφκα της οργάνωσης στο Αγρίνιο.

Πρόκειται για την πρώτη γιάφκα που έχει εντοπιστεί από το 2009, στην οδό 25ης Μαρτίου.

Ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση είχε μείνει προφυλακισμένος επί 31 μήνες, πολύ περισσότερο από το όριο προφυλάκισης.

Μετά από απεργία πείνας 38 ημερών το περασμένο καλοκαίρι, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο ίδιος τους τήρησε ωστόσο οι αρχές τον συνέλαβαν εκ νέου στις 7 Ιανουαρίου γιατί επισκέφτηκε για λίγες ώρες ένα φιλικό σπίτι με την κατηγορία της παραβίασης "του περιοριστικού όρου της μόνιμης διαμονής του στην πατρική του οικία". Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο τον αθώωσε, καθώς η επίσκεψη δεν συνιστά παραβίαση του περιορισμού περί "μόνιμης διαμονής".

Μια εβδομάδα αργότερα ο εισαγγελέας άσκηση έφεση επί της απόφασης εκδίδοντας παράλληλα ένταλμα σύλληψης με τις κατηγορίες της συμμετοχής στους Πυρήνες της Φωτιάς καθώς δύο αποτυπώματά του βρέθηκαν, σύμφωνα με τις αρχές, σε πλαστική σακούλα στο σπίτι του συγκατηγορούμενου για τους Πυρήνες της Φωτιάς, Χ. Χατζημιχελάκη, στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με τις αρχές τώρα ο Σακκάς έδωσε τα αποτυπώματά του, καθώς μέχρι σήμερα αρνείτο κάτι τέτοιο.

"Αν ισχύει αυτό, γιατί ουδέποτε δεν του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της άρνησης δακτυλοσκόπησης που ρητώς προβλέπεται από το άρθρο 27 του Π.Δ. 342/1977;", διερωτάται η δικηγόρος του Μαρίνα Δαλιάνη, μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών και συμπληρώνει:

"Καμία αποδεικτική αξία δεν έχουν τα αποτυπώματα ενός ανθρώπου σε κινητό και χωρίς αυτόνομο ποινικό ενδιαφέρον αντικείμενο που βρέθηκε σε μια φοιτητική κατοικία. Αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά η απόφαση 4199/2011 του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για την ίδια υπόθεση".

SHARE:

24Media Network