Αποζημίωση 6.000 ευρώ σε Ηριάννα και Περικλή

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών επιδίκασε αποζημίωση 15 ευρώ τη μέρα για τις 400 ημέρες κράτησής τους.

Αποζημίωση που αγγίζει τα 6.000 ευρώ επιδίκασε η ελληνική Δικαιοσύνη στην Ηριάννα και τον Περικλή, οι οποίοι ύστερα από 400 ημέρες στη φυλακή, αθωώθηκαν για το αδίκημα της συμμετοχής στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών δικαίωσε τους δύο νέους επιδικάζοντας αποζημίωση 15 ευρώ ημερησίως. Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι επεσήμαναν πως η άδικη κράτησή τους τούς προκάλεσε σημαντικά προβλήματα στην επαγγελματική τους ζωή.

Χαρακτηριστικά η Ηριάννα, διδακτορική φοιτήτρια στο ΕΚΠΑ, έχασε τη θέση της στο διδασκαλείο εκμάθησης νεοελληνικής γλώσσας για αλλοδαπούς, αφού κατά τις 400 ημέρες κράτησής της έχασε τα μόρια που απαιτούνται να συγκεντρώσει για να διατηρήσει τη θέση της.

"Τους έκοψαν τα φτερά" υποστήριξε χαρακτηριστικά η δικηγόρος του Περικλή, ζητώντας από το δικαστήριο να αναγνωρίσει το ανώτατο ποσό αποζημίωσης που προβλέπει ο νόμος δηλαδή 29 ευρώ την ημέρα. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούνιο με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Ηριάννα και Περικλής αθωώθηκαν από κάθε κατηγορία, ενώ πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών χωρίς ελαφρυντικά και αναστολή, με αποτέλεσμα να κρατηθούν για πάνω από ένα χρόνο στις φυλακές Κορυδαλλού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χρέος στην Ηριάννα και τον Περικλή η αλλαγή του τρομονόμου

Φίλοι Ηριάννας: Οι κοινωνικές σχέσεις δεν ποινικοποιούνται, το DNA δεν είναι φίλτρο καταδίκης

Τσίπρας για Ηριάννα-Περικλή: Αποκαταστάθηκε μια αδικία

Αθώοι Ηριάννα και Περικλής - Αφήνονται ελεύθεροι

SHARE:

24Media Network