Αποζημίωση μαμούθ σε πατέρα που έχασε το παιδί του

Αποζημίωση μαμούθ σε πατέρα που έχασε το παιδί του

Αποζημίωση πάνω από 700.000 ευρώ σε πατέρα που έχασε το παιδί του όταν η μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο φίλος του προσέκρουσε σε μπάζα που είχε εγκαταλείψει εργολάβος πάνω στο οδόστρωμα

Αποζημίωση ύψους 753.470 ευρώ επικύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας σε γονέα ο οποίος έχασε το 19χρόνο παιδί του όταν η μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο φίλος του προσέκρουσε σε μπάζα που είχε εγκαταλείψει εργολάβος πάνω στο οδόστρωμα.

Από το ατύχημα τραυματίστηκε σοβαρά και ο οδηγός ο οποίος έμεινε ανάπηρος κατά 80%. Τα Ποινικά δικαστήρια καταδίκασαν τον εργολάβο σε φυλάκιση 4 ετών και 1 μηνός, ενώ ο επιβλέπων μηχανικός αθωώθηκε. Στη συνέχεια ο πατέρας του 19χρονου προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, αναφέρει η εφημερίδα "Πατρίς".

Τα Διοικητικά Δικαστήρια των Χανιών έκριναν ότι ο θανάσιμος τραυματισμός οφείλεται αποκλειστικά σε κοινή υπαιτιότητα του εργολάβου του έργου, του επιβλέποντα μηχανικού και των βοηθών του και επιδίκασαν στον πατέρα το ποσό των 606.479 ευρώ ως αποζημίωση για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη και το ποσό των 146.735 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη. Το χρηματικό αυτό ποσό το επικύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

πηγή: prismanews.gr

SHARE:

24Media Network