Αρχαιολόγοι κατά Time: Τα μνημεία δεν πωλούνται

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Αθηναίων πραγματοποίησε την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013 συναυλία στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Ακρόπολης, το οποίο συμπλήρωσε 4 χρόνια λειτουργίας.
Διατηρώντας την παράδοση των υπαίθριων συναυλιών, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών πλαισίωσε μουσικά την ξενάγηση των επισκεπτών του μουσείου, προτείνοντας ένα μουσικό ταξίδι σε γνωστές και αγαπημένες μελωδίες από το παγκόσμιο ρεπερτόριο για μπάντα.
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Αθηναίων πραγματοποίησε την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013 συναυλία στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Ακρόπολης, το οποίο συμπλήρωσε 4 χρόνια λειτουργίας. Διατηρώντας την παράδοση των υπαίθριων συναυλιών, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών πλαισίωσε μουσικά την ξενάγηση των επισκεπτών του μουσείου, προτείνοντας ένα μουσικό ταξίδι σε γνωστές και αγαπημένες μελωδίες από το παγκόσμιο ρεπερτόριο για μπάντα. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Η απάντηση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων σε δημοσιεύματα περί ιδιωτικοποίησης αρχαιολογικών χώρων

Στα δημοσιεύματα που "για άλλη μια φορά ανακινούνται" και "προτείνουν ιδιωτικοποίηση των αρχαιολογικών χώρων στην Ελλάδα" αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

"Αυτή τη φορά είναι το περιοδικό Time, στην πιο πρόσφατη έκδοσή του, που προτείνει την ιδιωτικοποίηση μνημείων για να ''σωθούν'' με αφορμή (και πάλι) τις απόψεις του Αμερικανού καθηγητή Στήβεν Μίλερ.

Δεν ξεχνάμε επίσης ότι τον Οκτώβριο 2012, σε εκδήλωση για παρουσίαση επενδυτικών προτάσεων (road show) που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών στη Νέα Υόρκη, διατυπώθηκε από αμερικανική εταιρεία "επενδυτική πρόταση" για τους αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής, από την Ακρόπολη ως το Λαύριο, με τη μετατροπή τους σε μια αρχαιοπρεπή Ντίσνεϊλαντ" σημειώνει ο ΣΕΑ.

"Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία της χώρας μας ανήκουν σε όλο το κοινωνικό σύνολο. Η προστασία, η ανάδειξη και η διαχείρισή τους είναι υποχρέωση του κράτους μέσω της καθ' ύλην αρμόδιας Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, όπως αποτυπώνεται στο Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας μας.

Αποτελούν φορείς της ιστορικής μνήμης και συνείδησης. Δεν αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης με όποιους "επενδυτές" δεν αποτελούν αντικείμενα για ιδιωτικοποίηση, ούτε πεδίο κερδοφορίας για κανέναν ιδιώτη" τονίζει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, καλώντας όλους "να υπερασπιστούν τη συλλογική μνήμη, τα μνημεία και τον πολιτισμό και να βροντοφωνάξει ότι δεν πωλούνται".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network