Αρχηγός της διαβόητης “Vor v Zakone” ο “εγκέφαλος” της σπείρας που διέρρηξε 1.500 σπίτια σε όλη την χώρα

Αρχηγός της διαβόητης “Vor v Zakone” ο “εγκέφαλος” της σπείρας που διέρρηξε 1.500 σπίτια σε όλη την χώρα

Οι δράστες έσπαγαν τους αφαλούς στις κλειδαριές, στις εισόδους των σπιτιών, εισέρχονταν στο εσωτερικό τους και αφαιρούσαν ό,τι πολύτιμο έβρισκαν-Έχουν ταυτοποιηθεί 26-30 περιπτώσεις ενώ ο αριθμός υπολογίζεται ότι μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 1.500-2.000 περιπτώσεις! Πρόκειται για μέλη της σκληρής γεωργιανής Μαφίας των "Vor v Zakone"

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου μία από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις διαρρηκτών που έχουν δράσει ποτέ στην χώρα μας, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε μεγάλο αριθμό κλοπών από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 26 περιπτώσεις κλοπών από οικίες σε Μαρούσι, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Ηλιούπολη, Χαϊδάρι, Φιλαδέλφεια, Περιστέρι, Αιγάλεω, Νίκαια, Αργυρούπολη, Άγιο Δημήτριο, Άλιμο, Πάτρα, Τρίπολη, Ναύπλιο, Καλαμάτα, Αίγιο, Διακοφτό, Λουτράκι, Λειβαδιά, Ιτέα και Θήβα, ενώ διερευνάται η εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις, που εικάζεται ότι μπορεί να φτάσουν ακόμα και τις  1.500-2.000 περιπτώσεις!

Ο λόγος είναι ότι "εργάζονταν" τις καθημερινές πλην Σαββατοκύριακου από τις 06:30 το πρωί έως το βράδυ, καθημερινά σε όλη την χώρα, άρα διέπραξαν τουλάχιστον 250 διαρρήξεις τον χρόνο και βρίσκονταν στην χώρα μας γι αυτό τον σκοπό και μόνο από το 2012 όπου από την πρώτη ημέρα ξεκίνησαν τις εισβολές τους σε σπίτια.

Αρχηγός της διαβόητης “Vor v Zakone” ο “εγκέφαλος” της σπείρας που διέρρηξε 1.500 σπίτια σε όλη την χώρα

"Εγκέφαλος" της σπείρας  ήταν αρχηγός της σκληρής γεωργιανής Μαφίας των “Vor v Zakone”. Μάλιστα, βρέθηκε στο σπίτι του φωτογραφία με ακόμη 14 "Αρχηγούς" της διαβόητης οργάνωσης από όλο τον κόσμο, μέλος της οποίας ήταν και άλλο άτομο που έχει συλληφθεί από τις ελληνικές Αρχές σε ανάλογη περίπτωση. Πολλά από τα "έσοδα" της εγκληματικής τους δραστηριότητας κατέληγαν στην χώρα τους, ενώ ο "αρχηγός" ήταν βετεράνος του πολέμου στην Αμπχαζία και είχε μάλιστα τραύμα στο κεφάλι από εκείνη την εποχή.

Μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, με τη συνδρομή κομάντο της ΕΚΑΜ, καθώς ήταν εξαιρετικά σκληροί και επικίνδυνοι κακοποιοί, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής έξι Γεωργιανοί, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας από 34 μέχρι 53 ετών, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της οργάνωσης.

Αρχηγός της διαβόητης “Vor v Zakone” ο “εγκέφαλος” της σπείρας που διέρρηξε 1.500 σπίτια σε όλη την χώρα

Σε βάρος τους σχηματίστηκε – κατά περίπτωση – δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, καθώς και παραβάσεις των νόμων που αφορούν τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, τα ναρκωτικά, τα όπλα και τους αλλοδαπούς.

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και 57χρονη Ελληνίδα, κατηγορούμενη για συνέργεια σε διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου εξακριβώθηκαν τα επιχειρησιακά μέλη της οργάνωσης, διευκρινίστηκαν οι ρόλοι και η ιεραρχική "θέση" των μελών της οργάνωσης, ο τρόπος δράσης που εφάρμοζαν κατά τη διάπραξη των κλοπών, οι χώροι αποθήκευσης των κλοπιμαίων, οχημάτων και διαρρηκτικών εργαλείων και το δίκτυο διοχέτευσης των κλοπιμαίων στη νόμιμη αγορά.

Αρχηγός της διαβόητης “Vor v Zakone” ο “εγκέφαλος” της σπείρας που διέρρηξε 1.500 σπίτια σε όλη την χώρα

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες εκφράσεις, με σύνθετη ορολογία στις μεταξύ τους επικοινωνίες και λάμβαναν αυστηρά μέτρα αντιπαρακολούθησης και προστασίας κατά τις μετακινήσεις τους.

Πιο αναλυτικά, ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της οργάνωσης ξεκινούσαν κάθε μέρα νωρίς το πρωί διανύοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα προκειμένου να μετακινηθούν σε πόλεις της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας, επιλέγοντας έως και δύο πόλεις ανά ημέρα, όπου διέπρατταν τις κλοπές.

Με την άφιξή τους στις πόλεις-προορισμούς, προσέγγιζαν οικίες και διαμερίσματα με βάση και την εξωτερική όψη του οικήματος, το οποίο είχε επιλεγεί είτε ύστερα από επιτήρηση τη συγκεκριμένη στιγμή, είτε είχε εντοπιστεί μετά από προηγούμενη ενέργεια στην εκάστοτε περιοχή.

Επιπλέον και με σκοπό να "επιχειρήσουν" με ασφάλεια, κάθε μέλος της οργάνωσης είχε ξεχωριστό ρόλο. Συγκεκριμένα, το συντονισμό των ενεργειών είχε ο 53χρονος αρχηγός της οργάνωσης, ενώ τα λοιπά μέλη είχαν αναλάβει την αυτοψία του χώρου, την επιτήρηση του σημείου ("τσιλιαδόροι"), την απασφάλιση ή θραύση της κλειδαριάς με αυτοσχέδια διαρρηκτικά εργαλεία.

Αρχηγός της διαβόητης “Vor v Zakone” ο “εγκέφαλος” της σπείρας που διέρρηξε 1.500 σπίτια σε όλη την χώρα

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της μακρόχρονης ενασχόλησής τους με τη συγκεκριμένη εγκληματική δραστηριότητα, τα μέλη της οργάνωσης είχαν τη δυνατότητα, με τη χρήση ειδικών διαρρηκτικών εργαλείων, να παραβιάζουν ακόμα και τις πιο τεχνολογικά εξελιγμένες κλειδαριές ασφαλείας, που χαρακτηρίζονται ως απαραβίαστες. Παράλληλα, λόγω της εμπειρίας και ομοιογένειας που είχαν αποκτήσει ως ομάδα, γνώριζαν άψογα τους ρόλους τους, χωρίς να υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω επικοινωνία κατά τη διάρκεια των κλοπών.

Σε όλες τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν τρία συγκεκριμένα οχήματα, ένα εκ των οποίων λειτουργούσε ως προπομπός και ενημέρωνε τον 53χρονο αρχηγό της οργάνωσης, ο οποίος μετέφερε τα κλοπιμαία, για τυχόν ύπαρξη αστυνομικών στο οδικό δίκτυο που χρησιμοποιούσαν. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της οργάνωσης, ότι ενώ χρησιμοποιούσαν δύο οχήματα κατά τις μετακινήσεις τους, όταν ξανά επισκέπτονταν την ίδια πόλη ο Αρχηγός , άλλαζε όχημα και χρησιμοποιούσε το τρίτο, ώστε να εξασφαλίσει το ενδεχόμενο να έχει εντοπιστεί – "καεί" κάποιο όχημα.

Μετά την επιστροφή τους, οι δράστες είτε αποθήκευαν τα κλοπιμαία στους χώρους απόκρυψης, είτε τα μετέφεραν σε ενεχυροδανειστήριο που διαχειρίζονταν δύο από τους συλληφθέντες, ηλικίας 34 και 44 ετών, όπου γινόταν η άμεση εκποίησή τους.

Στο πλαίσιο της εξάρθρωσης, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 9 έρευνες σε οικίες και άλλους χώρους, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό 40.000 ευρώ, πλήθος κοσμημάτων και χρυσαφικών μεγάλης χρηματικής αξίας, χρυσές λίρες και σημαντικός αριθμός ρολογιών, ηλεκτρονικές συσκευές (τάμπλετ, κινητά τηλέφωνα κ.λπ.), δύο πιστόλια, δύο περίστροφα, κυνηγετικό όπλο, αεροβόλο τυφέκιο και πλήθος φυσιγγίων, τέσσερα Ι.Χ. αυτοκίνητα και μοτοσικλέτα, καθώς και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, μεταξύ των οποίων και ειδικά εργαλεία απασφάλισης κλειδαριών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE:

24Media Network