Άρχισαν οι... εγγραφές: Γραφείο στην Φιλοσοφική Σχολή άνοιξε ο Ρουβίκωνας

Άρχισαν οι... εγγραφές: Γραφείο στην Φιλοσοφική Σχολή άνοιξε ο Ρουβίκωνας

Τι υποστηρίζει η ομάδα των αναρχικών που ανήρτησε και σχετικό υλικό στο διαδίκτυο. Τι απαντά η Πρυτανεία και η θέση της Κοσμητείας.

Η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας ανακοίνωσε πως απέκτησε "στέκι" στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών.

Σύμφωνα με τη συλλογικότητα, απευθύνεται πρόσκληση προς το κοινό για "οργάνωση" στην ομάδα αφού "θα ανοίγει σιγά σιγά νέους χώρους σε γειτονιές και πανεπιστήμια".

"Για επικοινωνία με την ομάδα, από σήμερα και κάθε Τετάρτη από τις 10:00 εως 13:30 θα βρισκόμαστε στο στέκι μας στη φιλοσοφική σχολή του ΕΚΠΑ στην αίθουσα 516", το μήνυμα του Ρουβίκωνα σε σχετική ανάρτηση στη σελίδα της αναρχικής ομάδας στο Facebook.

Ανακοίνωση της Κοσμητείας

Για αυθαίρετη κατάληψη χώρου στο κτήριο της Φιλοσοφικής Σχολής κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Κοσμητεία, η οποία συνήλθε εκτάκτως σήμερα για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Όπως αναφέρεται η συγκεκριμένη "συγκεκριμένη ενέργεια αντίκειται πλήρως στην ακαδημαϊκή θεσμική λειτουργία και δεοντολογία, έχει δε ήδη προκαλέσει τα έντονα αρνητικά και επικριτικά σχόλια της ευρύτερης πανεπιστημιακής κοινότητας και της κοινωνίας", ενώ εκφράζεται και η αποφασιστικότητα της Κοσμητείας να "προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, να προσφύγει στα ανώτερα θεσμικά όργανα του Πανεπιστημίου και καλεί τα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης να αποχωρήσουν αμέσως και να τερματίσουν την εν λόγω εξωθεσμική ενέργεια".

SHARE:

24Media Network