ΑΣΟΕΕ: Μήνυση κατά του καθηγητή που ξυλοκοπήθηκε κατέθεσε συνάδελφός του

ΑΣΟΕΕ: Μήνυση κατά του καθηγητή που ξυλοκοπήθηκε κατέθεσε συνάδελφός του
Πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ Eurokinissi

Μήνυση κατά του καθηγητή που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού κατέθεσε συνάδελφός του. Υποστηρίζει ότι στοχοποιήθηκε ως ηθικός αυτουργός της επίθεσης.

Έγκληση κατά του πανεπιστημιακού που υπήρξε θύμα ξυλοδαρμού από αγνώστους κατέθεσε ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, συνάδελφος του, ο οποίος υποστηρίζει ότι στοχοποιήθηκε ως ηθικός αυτουργός της επίθεσης.

Ο μηνυτής, επίσης πανεπιστημιακός καθηγητής, αναφέρει στο έγγραφο που προσκόμισε στις εισαγγελικές αρχές ότι για το όλο συμβάν, το οποίο καταδικάζει, ενημερώθηκε από τα Μέσα Ενημέρωσης, εξηγώντας πως οι δηλώσεις που ακολούθησαν, περί δήθεν ανάμειξης του είναι συκοφαντικές και για αυτό θα πρέπει να συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου.

«Από τα δελτία ειδήσεων προκύπτει ότι ο αναπληρωτής καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας, Α.Δ., έπεσε θύμα επίθεσης και ξυλοδαρμού. Το γεγονός αυτό καταδικάζω έντονα και απερίφραστα. Επίσης, από τα δελτία ειδήσεων αλλά και δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου προκύπτει ότι το θύμα δήλωσε πως πίσω από την επίθεση «βρίσκονται τρεις καθηγητές με τους οποίους είναι σε αντιδικία». (…) Εξ όσων γνωρίζω μόνο το άτομο μου βρίσκεται σε αντιδικία μαζί του κατόπιν μηνύσεων που έχω καταθέσει εναντίον του» αναφέρει στη μήνυση και προσθέτει: «Είναι προφανές ότι ο εγκαλούμενος, προέβη σε αυτές τις συκοφαντικές και δυσφημιστικές δηλώσεις προκειμένου να προσβάλλει την τιμή και την υπόληψη μου, σε άγνωστο αριθμό ατόμων, δεδομένου ότι γνώριζε εκ της ιδιότητας του, ότι αυτή η δήλωση του θα αναμεταδίδονταν ακαριαία σε όλα τα μέσα ενημέρωσης. Καταμηνύω τις παράνομες πράξεις που τέλεσε σε βάρος μου και ζητώ όπως τηρηθεί αυτόφωρη διαδικασία».

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του μηνυτή, Άγης Τάτσης, δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για υπόθεση κρατικής αναλγησίας και διαφθοράς. Ο κατηγορούμενος διώκεται για κακούργημα και πλημμέλημα ενώ ελέγχεται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων. Δυστυχώς όμως εξακολουθεί να διδάσκει στο πανεπιστήμιο. Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε κάθε πράξη βίας. Ζητώ από τον πρωθυπουργό να ζητήσει σήμερα κιόλας την παραίτηση της υπουργού παιδείας κυρίας Κεραμέως καθώς ο κατηγορούμενος εξελίσσεται κανονικά στην ιεραρχία και παράλληλα του ανανεώθηκαν οι θητείες στο Κέντρο Μελετών Ασφαλείας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και στην αντιπροεδρία του Πράσινου Ταμείου.»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα