Νέα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ – Συγκρούσεις και οδοφράγματα στην Πατησίων

Νέα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ – Συγκρούσεις και οδοφράγματα στην Πατησίων
Επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Ομάδα και πάλι 30-35 κουκουλοφόρων, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έκλεισαν την οδό Πατησίων με πύρινα οδοφράγματα και συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις. Στην κυκλοφορία ξανά ο δρόμος λίγο μετά τις 15:30.

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν, το μεσημέρι της Πέμπτης, έξω από την ΑΣΟΕΕ επί της οδού Πατησίων, μία ημέρα μετά τις συγκρούσεις που έλαβαν χώρα στο ίδιο σημείο, κατά τη διάρκεια των οποίων αστυνομικός πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ομάδα και πάλι 30-35 κουκουλοφόρων που βγήκαν από την ΑΣΟΕΕ την οποία χρησιμοποιούν ως ορμητήριό τους, έκλεισαν νωρίτερα την οδό Πατησίων με πύρινα οδοφράγματα και συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι ταραξίες πέταξαν αντικείμενα προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ, που απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Η οδός Πατησίων παρέμεινε κλειστή, ωστόσο λίγο μετά τις 15:30 η κυκλοφορία άνοιξε και για τα δύο ρεύματα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

“Σήμερα, Πέμπτη 6 Απριλίου 2023, και περί ώρα 14:30 ομάδα περίπου 30 ατόμων εξήλθε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έθεσαν φωτιά σε κάδους, τους οποίους μαζί με άλλα αντικείμενα χρησιμοποιούσαν ως οδόφραγμα εκσφενδονίζοντας παράλληλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Περί ώρα 15.00 τα άτομα αποχώρησαν με την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, ο δρόμος καθαρίστηκε από συνεργείο και δόθηκε στην κυκλοφορία.”

Τι ισχυρίστηκε ο αστυνομικός για την παράκαμψη των εντολών

“Ο λόγος που οι αστυνομικοί ελέγχονται πειθαρχικά είναι γιατί δεν πειθάρχησαν στις εντολές που είχαν λάβει”, τονίζουν πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ. παρέχοντας διευκρινίσεις για τη διαδικασία που έχει κινηθεί σε βάρος τους.

“Είχε δοθεί εντολή από το Κέντρο Επιχειρήσεων να μην περάσουν από το σημείο περιπολικά, καθώς η αστυνομία προετοίμαζε παρέμβαση με διμοιρίες των ΜΑΤ. Επιχείρηση η οποία διεξήχθη 20 λεπτά αργότερα από το περιστατικό με το περιπολικό” συμπληρώνουν κορυφαίες πηγές του Αρχηγείου και τονίζουν ότι “δεν υπάρχει καμία υποχωρητικότητα από την πλευρά της Αστυνομίας, απέναντι στους αναρχικούς, αλλά η δράση της αστυνομίας αναπτύσσεται με συγκεκριμένους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς και όχι όπως θέλει ο καθένας”.

Η δικογραφία εναντίον του αστυνομικού που πυροβόλησε σχηματίζεται αυτεπάγγελτα και αποστέλλεται στον Εισαγγελέα όπως προβλέπει ο νόμος. Στη συνέχεια, ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος, αφού κατά την κρίση του Εισαγγελέα δεν υπήρξε λόγος κράτησης.

Ως προς την χρήση του όπλου, οι ίδιες πηγές ξεκαθαρίζουν ότι “κάθε αστυνομικός μπορεί να κάνει χρήση του υπηρεσιακού του όπλου, κατά τον κανονισμό, στην περίπτωση που κινδυνεύει η ζωή του. Αν ο αστυνομικός που έκανε χρήση όπλου απαλλαγεί στην ποινική διαδικασία, απαλλάσσεται και στην πειθαρχική, σύμφωνα με τον κανονισμό”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα