Αστυνομικοί παγίδευσαν νεαρό με νοητική υστέρηση;

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013, αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή του Ασπρόπυργου.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, Ασφάλειας και Τροχαίας με τα ανάλογα μέσα και εξοπλισμό. 
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης: Ελέγχθηκαν: 120 άτομα και 55 οχήματα, 
Προσήχθησαν : 65 άτομα, 
Συνελήφθησαν : 9 άτομα εκ των οποίων: Οκτώ (8) άτομα για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος και ένα (1) άτομο για καταδικαστικές αποφάσεις ενώ βεβαιώθηκαν 14 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. 
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΑΣ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΗΜ.ΤΑΞΕΩΣ)
Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013, αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή του Ασπρόπυργου. Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, Ασφάλειας και Τροχαίας με τα ανάλογα μέσα και εξοπλισμό. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης: Ελέγχθηκαν: 120 άτομα και 55 οχήματα, Προσήχθησαν : 65 άτομα, Συνελήφθησαν : 9 άτομα εκ των οποίων: Οκτώ (8) άτομα για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος και ένα (1) άτομο για καταδικαστικές αποφάσεις ενώ βεβαιώθηκαν 14 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΑΣ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΗΜ.ΤΑΞΕΩΣ) ASSOCIATED PRESS

Μία εξαιρετικά περίεργη ιστορία φέρνει στο φως η Ελευθεροτυπία της Κυριακής. Τι δείχνουν έγγραφα της Αστυνομίας. Πως 2,5 κιλά καφεϊνη έγιναν ηρωϊνη

Κρατικά έγγραφα δείχνουν πως αστυνομικοί παγίδευσαν 25χρονο με νοητική στέρηση και παρουσίασαν καφεΐνη ως ηρωϊνη.

Πιο συγκεκριμένα, ο 25χρονης ήταν χρήστης χασίς, παρουσιάστηκε όμως ως  έμπορος ηρωϊνης, κλείστηκε στις φυλακές Λάρισας και απειλείται με ισόβια.

Σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο της ΕΛΑΣ, το οποίο παρουσιάζει η κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, η υπόθεση της σύλληψης του αθώου, όπως φαίνεται τουλάχιστον, 25χρονου "προσέφερε σπουδαία υπηρεσία στη Δημόσια Ασφάλεια και προκάλεσε εκτενή σχόλια του κοινού και των ΜΜΕ υπέρ της Αστυνομίας γενικότερα".

Ποιά ήταν όμως η τεράστια υπηρεσία; Μάλλον τα 2,5 κιλά ηρωϊνης που δεν ήταν όμως το επικίνδυνο ναρκωτικό αλλά καφεϊνη! Το λέει το Γενικό Χημείο του κράτους, με βεβαίωσή του μερικές ημέρες μετά τη σύλληψη του νεαρού.

Ακούγεται κωμικό, αλλά δεν είναι. Ο 25χρονος ο οποίος αντιμετωπίζει και πρόβλημα νοητικής στέρησης, κινδυνεύει με ισόβια αφού κατηγορείται για εμπορία σκληρών ναρκωτικών και μάλιστα σε ποσότητα (2,5 κιλά).

Το έγγραφο του Γενικού Χημείου του κράτους γράφει:

"Πέντε (5) συσκευασίες από αλουμινόχαρτο και εξωτερική πλαστική συσκευασία...Πρόκειται για σκόνη στην οποία δεν ανιχνεύθηκαν ουσίες που να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου περί ναρκωτικών. Ανιχνεύθηκαν καφεϊνη και παρακεταμόλη, ουσίες που δεν υπάγονται στις παραπάνω διατάξεις...".

Δηλαδή το έγγραφο λέει ότι 15 ημέρες μετά τη σύλληψη και της ανεύρεσης της ηρωϊνης, το απόλυτα αρμόδιο όργανο του κράτους βεβαιώνει πως δεν υπήρχαν ναρκωτικά αλλά άλλες ουσίες, νόμιμες.

Στις 18 Ιουνίου του 2012 η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας αναφέρει:

"Να αποφυλακισθεί ο... διότι όπως προκύπτει από το με αριθμ. 2289/7-6-2012 έγγραφο του Γενικού Χημείου του Κράτους, έπειτα από την αποστολή δείγματος από την ανευρεθείσα ποσότητα προς ανάλυση, δεν ανιχνεύθηκαν ουσίες που εμπίπτουν στις διατάξεις του Ν. 3459/2006, αλλά μόνον καφεϊνη και παρακεταμόλη, ήτοι ουσίες που δεν υπάγονται στις παραπάνω διατάξεις".

Ουσιαστικά. η Εισαγγελία δικαιώνει τον νεαρό.

Τούτο όμως δεν έχει σημασία, καθώς με δικό της έγγραφο η Εισαγγελέας Εφετών Λαμίας στις 10 Ιουνίου του 2013 στέλνει τον νεαρό να δικαστεί για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών! Ήτοι, με την αρχική κατηγορία!

Πηγή: Ελευθεροτυπία της Κυριακής

SHARE:

24Media Network