Αθώος λόγω αμφιβολιών ο προπονητής μπάσκετ που κατηγορούνταν για βιασμό ανηλίκου

Αθώος λόγω αμφιβολιών ο προπονητής μπάσκετ που κατηγορούνταν για βιασμό ανηλίκου

Απαλλάχτηκε από τις βαρύτατες κατηγορίες που τον βάρυναν ένας 51χρονος προπονητής μπάσκετ στη Ρόδο, ο οποίος φερόταν να είχε βιάσει ένα 8χρονο αγοράκι. Από την πρώτη στιγμή δήλωνε αθώος

Αθώο λόγω αμφιβολιών έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω τον 51χρονο σήμερα προπονητή του μπάσκετ, που κατηγορούνταν για αποπλάνηση ανηλίκου κάτω των 10 ετών και για παρά φύση ασέλγεια.

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως τον Νοέμβριο του 2007, όταν οι γονείς ενός 8χρονου παιδιού κατήγγειλαν ότι ο προπονητής είχε βιάσει τον γιο τους. Ο 51χρονος από την πρώτη στιγμή δήλωνε αθώος, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε είχε παρενοχλήσει το παιδί, το οποίο φερόταν να τον είχε κατονομάσει προκειμένου να "ικανοποιήσει" τους γονείς του που το πίεζαν να τους πει τι είχε συμβεί.

Ανακριτής και εισαγγελέας είχαν διαφωνήσει, τότε, για την τύχη του, για να αφεθεί τελικά ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου. Τον Απρίλιο του 2008 εκδόθηκε βούλευμα για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, με το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου να ζητάει επανεξέταση του μικρού αγοριού από παιδοψυχολόγο.

Στη δίκη δεν εμφανίστηκε ο ανήλικος, ούτε και οι μάρτυρες, παρά μόνο η μητέρα του παιδιού. με τον εισαγγελέα της έδρας να εκφράζει τις επιφυλάξεις του για την ενοχή του κατηγορούμενου, τονίζοντας ότι ο ανήλικος στις καταθέσεις του είχε περιπέσει σε αντιφάσεις.

Πληροφορίες από proodos.net, dimokratiki.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network