Υποθέσεις βιασμού: Αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα και για τη συναίνεση

Υποθέσεις βιασμού: Αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα και για τη συναίνεση
Εξωτερική άποψη του υπουργείου Δικαιοσύνης Eurokinissi

Ο στόχος του Υπουργείου Δικαιοσύνης αναφορικά με το αδίκημα του βιασμού. Ενισχύεται η έννοια της συναίνεσης στην τροποποίηση του νέου Ποινικού Κώδικα.

Προτεραιότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης αναμένεται να είναι το ζήτημα της συναίνεσης στα αδικήματα της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Δικαιοσύνης στοχεύει στην αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα αναφορικά με το αδίκημα του βιασμού, όπως περιγράφεται στο άρθρο 336. Όπως αναφέρεται, στην αντίληψη του υπουργείου, αλλά και τη επιτροπής, είναι να ενισχυθεί η έννοια της συναίνεσης ως αναπόσπαστο κομμάτι του νομικού ορισμού του βιασμού.

Μάλιστα, φαίνεται πως η επιτροπή παρακολούθησης που έχει συσταθεί, στην εισήγηση της, η οποία δεν έχει φτάσει ακόμα στο υπουργείο Δικαιοσύνης, θα περιλαμβάνεται και ειδική παράγραφος με τίτλο “Γενετήσια πράξη χωρίς συναίνεση”, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και επαύξηση της πραγματικής έκτισης των ποινών.

Έτσι, φαίνεται να αποκλείεται το ενδεχόμενο απάλειψης του όρου “χωρίς τη συναίνεση του θύματος” όπως περιγράφεται στο άρθρο 336 παρ.4 του νέου Ποινικού Κώδικα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα