Αυτοκτόνησε ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Χίου

Αυτοκτόνησε ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Χίου

Οδηγίες για τη λειτουργία της Φιλαρμονικής και τον τρόπο ανάδειξης νέου αρχιμουσικού σε τρία ιδιόχειρα σημειώματα, άφησε πίσω του ο μαέστρος, πριν αυτοκτονήσει

Τραγικό τέλος στη ζωή του με μία καραμπίνα έβαλε ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Χίου, Στέργιος Νεαμονιτάκης.

«Με πήραν τηλέφωνο γιατί εγώ είχα τα κλειδιά για να μπούμε στο κτίριο. Φθάσαμε στην πόρτα της Φιλαρμονικής και εκεί είδαμε ότι ήταν κλειστά. Χτυπούσαμε αλλά μάταια δεν άνοιγε. Έτσι αναγκαστήκαμε να σπάσουμε την πόρτα και να μπούμε μέσα», είπε το μέλος της Φιλαρμονικής Θ. Τέττερης.

«Μόλις σπάσαμε την πόρτα κατόπιν συνεννόησης με την Αστυνομία, αντικρίσαμε τον Στέργιο ξαπλωμένο στο πλάι και την κυνηγετική καραμπίνα ανάμεσα στα πόδια του. Ήταν ήδη πολύ αργά είχε αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι και η αίθουσα ήταν μέσα στα αίματα», είπε σοκαρισμένος στον ο υπάλληλος του Δήμου που μαζί με τον Θ. Τέττερη εντόπισαν τον 48χρονο αυτόχειρα.

Αυτοκτόνησε ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Χίου

Τρία γράμματα

Τις ελπίδες ότι τα ιδιόχειρα σημειώματα του 48χρονου θα έριχναν φως στην υπόθεση, διέψευσε το περιεχόμενό τους. Τα τρία γράμματα με παραλήπτες τον Δήμαρχο Χίου, τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Β. Μυριαγκό και μέλη της οικογένειά του δεν ανέφεραν για ποιο λόγο ο 48χρονος αποφάσισε να αυτοκτονήσει.

Στα δύο από αυτά, δηλαδή στα σημειώματα προς τον Δήμαρχο και τον Β. Μυριαγκό ο Στ. Νεαμονιτάκης εύχονταν καλές γιορτές στους ίδιους και έδινε οδηγίες για το πώς θα πρέπει να λειτουργήσει η Φιλαρμονική του Δήμου μετά από αυτόν.

Μάλιστα στο σημείωμα που απευθύνεται στον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου εκφράζει την επιθυμία του για την περίοδο των εορτών να αναλάβει χρέη Μαέστρου συγκεκριμένος μουσικός μέσα από την Μπάντα ενώ προτείνει μετά τις εορτές να κινηθούν οι διαδικασίες ανάδειξης νέου αρχιμουσικού.

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες και τα τρία σημειώματα είναι κακογραμμένα ενώ σε ορισμένα σημεία δεν υπάρχει νοηματική συνάφεια των γραφομένων.

Από την Αστυνομία πάντως θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η οικονομική κατάσταση του 48χρονου σε συνδυασμό με τα χρόνια προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε με τον αλκοολισμό, αποτέλεσαν την κύρια αιτία της αυτοχειρίας.

Πληροφορίες από politischios.gr

SHARE: