Αυτοτραυματισμοί στις Φυλακές Τρικάλων – Συμπλοκές στις Φυλακές Βόλου

Αυτοτραυματισμοί στις Φυλακές Τρικάλων – Συμπλοκές στις Φυλακές Βόλου
Φυλακές Τρικάλων Eurokinissi

Στις Φυλακές Τρικάλων τρεις κρατούμενοι αυτοτραυματίστηκαν γιατί δεν ικανοποιήθηκε αίτημα μεταφοράς τους και στις Φυλακές Βόλου, αλλοδαποί κρατούμενοι ήρθαν σε άγρια συμπλοκή

Με ξυραφάκια αυτοτραυματίστηκαν σήμερα το μεσημέρι, τρεις κρατούμενοι του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων, ένας Σύρος, ένας Λίβυος και ένας Αλγερινός, επειδή δεν ικανοποιήθηκε το αίτημά τους να αλλάξουν πτέρυγα, καθώς σύμφωνα με τις Αρχές, ήταν αστήρικτο και χωρίς σοβαρά επιχειρήματα.

Ο ένας εξ αυτών μεταφέρθηκε εκτάκτως στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων για συρραφή των τραυμάτων, που είχε προκαλέσει στο κεφάλι του. Υποβάλλεται δε προληπτικά σε περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις και αναμένεται να επιστρέψει εντός της ημέρας στο Κατάστημα.

Οι άλλοι δύο φέρουν ελαφρά τραύματα και η κατάσταση τους αντιμετωπίστηκε στο ιατρείο της φυλακής. Για το συμβάν ήδη διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Σημειώνεται ότι και οι τρεις κρατούμενοι είχαν μεταχθεί πρόσφατα στο Κατάστημα Τρικάλων, από το Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου, για πειθαρχικούς λόγους.

Επιπλέον, χθες, κατά τη διάρκεια λεκτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κρατούμενων, αυτοτραυματίστηκε ένας άλλος κρατούμενος από την Αλγερία, ο όποιος μετά την παροχή πρώτων βοηθειών στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων επέστρεψε στο Κατάστημα.

Επίσης, χθες το απόγευμα, κατά τη διάρκεια προαυλισμού στο Κατάστημα Κράτησης Βόλου, προκλήθηκε συμπλοκή μεταξύ Αφγανών και Πακιστανών κρατούμενων, οι οποίοι επιπλέον προκάλεσαν φθορές σε καρτοτηλέφωνα, αποκολλώντας μεταλλικές επιφάνειες.

Ακολούθως 16 κρατούμενοι παρέμεναν στο προαύλιο και δεν εισέρχονταν εντός των κελιών – θαλάμων τους. Το περιστατικό έληξε με την επέμβαση της Ομάδας Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών (Ο.Α.Ε.Ε), με τη συνδρομή Ο.Π.Κ.Ε., της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από τη σωματική έρευνα σε κρατούμενους και στους χώρους κράτησης βρέθηκαν 29 μεταλλικοί ράβδοι και αντικείμενα, κομμάτια ξύλα, κομμάτι γυαλιού τυλιγμένο σε πανί και μεταλλική πόρπη ζώνης.

Από τη συμπλοκή μεταξύ των κρατουμένων τραυματίστηκαν ελαφρά δύο κρατούμενοι, οι οποίοι μετά την παροχή πρώτων βοηθειών στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου επέστρεψαν στο Κατάστημα. Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από την οικεία αστυνομική Αρχή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα